Colloïdaal zilver ‘t vergeten antibiotica

Het is al heel lang bekend dat zilver dodelijk is voor (eencellige) ziekteverwekkers, het gericht toepassen ervan stamt echter uit begin 1800. Er werd toen veel onderzoek gedaan en het aantal kwalen waartegen zilver met succes werd ingezet bereikte snel ruim 600. In Amerika werd het al voor 1938 erkend als geneesmiddel, deze status heeft het nu echter verloren en wordt het nu gezien als een krachtig voedingssupplement ter ondersteuning van de bestrijding van vooral schimmelinfecties. Door de herontdekking van Paul Farber komt colloïdaal zilver steeds meer in de belangstelling. Met de moderne manier van produceren (elektrolyse) is de kwaliteit duidelijk verbeterd en is het zilverwater bovendien betaalbaar geworden.
Door een zwakke elektrische stroom door 2 staven puur zilver en gedestilleerd water te leiden worden uiterst kleine zilverdeeltjes door het water opgenomen. Zo`n zilverdeeltje wordt colloïd genoemd en is het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteristieke eigenschappen van deze stof. Zilver colloïden hebben een grootte tussen de 0,0001 en 0,01 micron en zijn daardoor in staat bijv. een virus binnen te dringen. De elektrische lading van de deeltjes houdt ze zwevend in het water (Braunsche effect).
Als colloïdaal zilver in glas wordt bewaard blijft de elektrische lading minstens een jaar bestaan, in plastic verpakt slaat het zilver al gauw neer en heeft het water zijn werking verloren. Let daarom bij het kopen van colloïdaal zilver erop dat deze in glas verpakt en helder, zonder neerslag, is. Bewaar colloïdaal zilver niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur op een donkere plaats niet in de buurt van stralingsbronnen (magnetron, halogeenlampen o.i.d) Schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen.

werking: er wordt over de hele wereld veel over colloïdaal zilver geschreven en nog steeds veel onderzoek verricht. Hier wordt duidelijk dat colloïdaal zilver een krachtige brede werking heeft en succesvol kan ondersteunen bij de behandeling van meer dan 600 virale en bacteriële infecties. Het enzym wat alle enkelcellige bacteriën, schimmels en virussen gebruiken voor hun zuurstofstofwisseling, raakt verstoord na contact met het colloïdaal zilver. Dit werd uitvoerig getest door de UCLA Medical Labs. Pleoformen en mutaties blijken eveneens kwetsbaar, ook meercellige wormen laten het meestal afweten.
Colloïdaal zilver werkt zonder menselijke enzymen te schaden, bovendien blijkt het ook nog een stimulans te zijn voor het afweersysteem.

bijwerkingen: Zilver is een anorganisch metaal wat niet door een cel geabsorbeerd kan worden, er zijn geen bijwerkingen bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel is het mogelijk dat de effectiviteit en werking van colloïdaal zilver vermindert bij inname van chemische substanties. Het is zinvol om colloïdaal zilver en Vitamine C op verschillende tijdstippen in te nemen. Na inname blijft het colloïdaal zilver ongeveer drie à vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan een virus).
Het lichaam kan bij inwendig gebruik sterk reageren op colloïdaal zilver. Bij het doden van virussen, bacteriën of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De nieren en lever hebben het dan hard te verduren en men kan zich zelfs moe, loom of grieperig voelen. Dit wordt de “Herxheimer reactie” genoemd, deze reactie is niet schadelijk maar is een teken van herstel. Veel drinken tijdens een behandeling geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen snel af te voeren.

Farber: de Amerikaanse arts en wetenschappelijk onderzoeker Paul Farber leed aan de ziekte van Lyme die hem bijna fataal werd. De behandeling met reguliere antibiotica leverde hem bovendien een Candida schimmel infectie op, bij het zoeken naar een effectieve behandeling voor beide infecties kwam hij op het spoor van colloïdaal zilver. Door zich hiermee te behandelen heeft hij zich van de ziekte van Lyme en Candida kunnen genezen. In zijn boek “The Micro Silver Bullet” concludeert hij dat colloïdaal zilver de oplossing is voor de behandeling van een absurd aantal ziekten. Volgens hem krijgt de gezondheidszorg hier een middel waar al heel lang naar gezocht wordt. Met name voor oudere mensen waarvan de weerstand afneemt kan colloïdaal zilver een uitkomst zijn. Dr. Farber heeft de effectiviteit bewezen in de bestrijding van de ziekte van Lyme. Het colloïdaal zilver vernietigt de Spirochetes Borrelia Burgdorferi die verantwoordelijk is voor de ziekte van Lyme, zelfs de muterende en pleoforme.

toepassen: modern onderzoek heeft uitgewezen dat colloïdaal met succes is ingezet bij meer dan 600 aandoeningen, het zou tever voeren deze hier allemaal op te noemen. Effectief te behandelen zijn o.a.:acne, allergie, amandelontsteking, bindvliesontsteking, blaasontsteking, bloedvergiftiging, brandwonden, builenpest, Candida, cholera, cystitis, dauwworm, gordelroos, hersenvliesontsteking, hoornvliesonsteking, keelontsteking, kinkhoest, koudvuur
longontsteking, lymfklierontsteking, maagzweer, oogontsteking, parasieten, parasitaire infectie, psoriasis, reuma, rode hond, rosacea, schimmelinfecties, slijmvliesontsteking, spruw, steenpuisten, voetschimmel, wolfszweer, zenuwzwakte, ziekte van Lyme.
Ook in de diergeneeskunde heeft colloïdaal zilver zijn sporen verdient en wordt met succes ingezet tegen het parvovirus.

 

gebruik: colloïdaal zilver in een concentratie van 10-20 ppm kan ingenomen, verneveld of op de huid aangebracht worden. Het is kleur-, geur- en smaakloos echter bij hogere contraties heeft het een metaalachtige bittere nasmaak.

Inwendig:
Het zilver wordt ingenomen bij o.a. parasieten, candida, herpes, chronische vermoeidheid, bacteriële infecties (bijv. blaasontsteking), gordelroos, griep, verkoudheid etc. Drink tijdens een kuur veel water om het lichaam de mogelijkheid te geven gifstoffen snel af te voeren.

normale dosering: 3-6x daags 20 druppels in een glaasje water, een tijdje in de mond houden en langzaam doorslikken. In acute gevallen zo nodig elk uur 15 druppels in glaasje water, langzaam opdrinken.
preventief: 3 x per dag 20 druppels colloïdaal zilverwater in een glaasje water, langzaam opdrinken gedurende 7 dagen, vervolgens dagelijks 25 druppels.
kinderen : 1 druppel voor ieder levensjaar 3x per dag
bij zwangerschap: raadpleeg eerst een arts.

Uitwendig:
Naast de ontsmettende werking stimuleert colloïdaal zilver de genezing van de huid, het kan puur op wonden aangebracht worden of met behulp van een kompres. Ook kan het gebruikt worden onder pleisters of verband.

(open) wondjes / huidbeschadigingen: meermaals per dag 1 à 2 druppels op de wond druppelen.
oog: 3-6x per dag 1 druppel, ook in kompres toe te passen.
oor: 3-6x per dag 1-2 druppels in het oor of een watje gedrenkt in zilverwater in de gehoorgang aanbrengen. Ook veilig voor baby`s.
neus: 2-3x per dag met een pipetje in de neus druppelen

keelpijn: 5 druppels in een eetlepel water, 3-6 x per dag 1 minuut gorgelen, dan 1 minuut in de mond houden en daarna doorslikken.
schimmelinfectie in de mond / tandvleesontsteking etc.: 3-5x per dag spoelen of gorgelen met onverdund zilverwater.

kinderen tot 12 jaar: halve dosering.

huisdieren: inwendig 2-3x per dag 20 druppels per 10 kilo lichaamsgewicht toevoegen aan het drinkwater of voeding. Uitwendig 5 druppels op een eetlepel water, dit 3-6 x per dag met een wattenstaafje op de huid aanbrengen. Gebruik geen metalen maar een aardewerk of kunststof drink/voerbak.

Het gebruik van colloïdaal zilver is op eigen risico. Colloïdaal zilver heeft geen bijwerkingen, stop echter nooit zonder overleg met medicatie van uw huisarts of specialist.

Bron: www.juniperus.net

Dit vind je misschien ook leuk...