Nederland is wakker geschud over naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS

monster verdragNederland is wakker geschud over een naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS. In een vlijmscherpe analyse zette Arjen Lubach TTIP, het Translatlantic Trade and Investment Partnership, op de agenda van duizenden Nederlanders. Drie dagen later leidt het tot ongeregeldheden in Frankfurt (foto).

Europa heeft tot nu toe hormoonvlees, genetisch gemodificeerd voedsel, drinkwatervervuiling door schaliegaswinning, opgedrongen kernenergie, kankerverwekkende producten van Monsanto en groeihormonen buiten de deur weten te houden. Als het monsterverdrag er komt, is hier geen houden meer aan.

ZEMBLA had pas geleden een uitzending over Monsanto, waarin een Franse onderzoeksjournalist het spoor volgt van bedrijven die handelen in genetisch gemodificeerde gewassen en bestrijdingsmiddelen. Amerikaanse diplomaten hebben zich ingelaten met de gentech-lobby. Ook de Amerikaanse ambassade in Parijs is erbij betrokken. In de Franse hoofdstad gingen veel mensen de straat op om te demonstreren tegen deze lobby.   Lees & kijk meer…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.