Vetarm dieet veroorzaakt juist hartziekten!

Hartspecialist geeft openlijk toe. Het door reguliere geneeskunde jarenlang aanbevolen: Vetarm dieet veroorzaakt  juist hartziekten!

De overtuiging dat het volgen van een vetarm eetpatroon bevorderlijk is voor de gezondheid en ziektes voorkomt is wellicht de voornaamste misvatting die verantwoordelijk is voor de huidige epidemieën van hoog cholesterol, overgewicht, hartaandoeningen en vroegtijdig overlijden. In een recent verslag geeft Dr. Dwight Lundell, een gepensioneerd hartchirurg met 25 jaar ervaring, toe dat vetarme voedingspatronen in feite verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van de gezondheid. In dit verslag verklaart hij tevens waarom het consumeren van vet in een juiste onderlinge verhouding van groot belang is voor de bescherming van het lichaam tegen ziekteveroorzakende ontstekingen. 

healthy-food-hart

Het vetarme dieet kan getraceerd worden in studies vanaf de jaren `40, waarin wetenschappers een verband waarnamen tussen wat zij beschouwden als “vetrijke diëten” en hoge cholesterol waarden. Vanaf toen werd, over een tijdspanne van meerdere decennia, de ideologie dat vetarme diëten goed waren voor het hart en bevorderlijk voor het handhaven van een gezond gewicht, als feit in steen geschreven, met weinig ruimte voor oprecht onderzoek of tegenstand. (HIER de link).

Vandaag de dag echter, is het pijnlijk duidelijk aan het worden dat miljoenen Amerikanen onnodig lijden aan gezondheidsaandoeningen die veroorzaakt zijn doordat zij zich aanpassen aan vetarme eetpatronen, waarvan hen verteld was dat zij hierdoor slank en gezond zouden blijven. En nu er nieuwe studies verschijnen die aantonen dat voeding zoals verzadigde vetten, die jarenlang belasterd zijn als zijnde ongezond en ziekteveroorzakend, in feite bevorderlijk zijn voor de gezondheid, is er een significante verandering in benadering aan het ontstaan in de wijze waarop mensen denken over gezondheid. (HIER link).

Maar omdat de mythe van het vetarme dieet al zo lang in de algemeen heersende  cultuur heeft voortbestaan, komt deze verschuiving nogal langzaam op gang, aangezien velen in de medische beroepsgroep terughoudend zijn met toegeven dat zij zich al die jaren met slechte wetenschap hebben ingelaten. Maar Dr. Lundell is één van de zeldzame, nederige medische professionals die nu openlijk naar de wereld de waarheid verkondigt over de gevaren van vetarme diëten.

Bewerkte suikers en granen, omega-6 rijke oliën zoals sojaboon en maïs zijn allen verantwoordelijk voor epidemische ziekten.

De trieste realiteit is dat veel van het voedsel dat door gezondheidsautoriteiten gepromoot worden als zijnde bevorderlijk voor gezondheid en gewicht, precies dát voedsel is dat verantwoordelijk is voor een slechte gezondheid en overgewicht. Oliën zoals sojaboon, maïs en zonnebloem, die algemeen gebruikt worden in bewerkt voedsel en fastfood, zijn volgestopt met omega-6 vetzuren en bevatten meestal geen omega-3 vetzuren, een zeer ernstige onbalans die verantwoordelijk is voor het beschadigen van slagaderwanden en die de chronische ontsteking veroorzaakt die verantwoordelijk is voor hoge cholesterol waarden.

“Wat zijn de grootste boosdoeners van chronische ontsteking?” vraagt Dr. Lundell in zijn verslag. “Eenvoudig gezegd, zij zijn overladen met simpele, intens bewerkte koolhydraten (suiker, meel en de producten die ervan gemaakt worden) en de overmatige consumptie van omega-6  plantaardige oliën zoals sojaboon, mais en zonnebloem die in veel bewerkt voedsel aangetroffen worden.”

Zie je, het is niet cholesterol dat de vijand is hier – je lichaam heeft cholesterol in feite nodig om goed te functioneren. Het is in plaats daarvan de slagaderwand ontsteking veroorzaakt door vetarme, omega-6 rijke diëten die het probleem is. Dit beschadigde weefsel verzamelt cholesterol en veroorzaakt de blokkades die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van hartaandoeningen zoals beroertes.

“Simpel gezegd, zonder een in het lichaam aanwezige ontsteking is er geen mogelijkheid dat cholesterol zich opbouwt in de wand van het bloedvat en hartziekte en beroertes veroorzaakt,” voegt Dr. Lundell toe. “Zonder ontsteking zou cholesterol zich vrij door het lichaam bewegen zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is de ontsteking die ervoor zorgt dat cholesterol beknelt raakt.”

Lees zeker Dr. Ludell´s volledige verslag over vetvrije diëten, cholesterol en hoe jij je gezondheid kunt verbeteren door het eten van vetten op: www.sott.net

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Bep Franken schreef:

    Dit moet direct wereldkundig gemaakt worden! Moet ik nu stoppen met cholesterolpil? Mvg Bep Franken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.