Water vernieuwd je leven | Licht op het geheim van de Heilige Graal

graalwaterEen geheim van de heilige graal ontrafelt, welk water is zo duurzaam dat het jezelf verjongt en vernieuwd? Dat de Heilige Graal iets met water van doen heeft, was mij wel duidelijk en toen ik onderzoek deed naar schoon water stuitte ik op een interessante dwarsverbinding. In dit artikel komt alles bij elkaar.

Weet je waardoor je veroudert?  Weet je waar schoon water aan moet voldoen? Weet je de werkelijke betekenis van de heilige graal?

We hebben vast eerder gehoord over het vinden van de heilige graal en de mystiek die daar vanuit gaat. Wellicht doemt het beeld op van kastelen, jonkvrouwen en ridders met aan het hoofd de nobele koning Arthur in zijn kasteel Avalon. Zij streden voor iets puurs, maar konden het tragisch genoeg niet vinden. Hooguit de tovenaar Merlijn wist het hele geheim. Misschien is dat geheim minder spectaculair dan gedacht en is het meer een prachtig decor vol speculatie en weinig harde feiten. Dat geheim gaat om water in een speciale vorm. Deze vorm van water is vaker beschreven bij verschillende religies. Zo wordt er bijvoorbeeld in de Bijbel regelmatig gesproken over het water des levens. Daar kun je een non-fysieke uitleg aan geven maar we zouden het ook letterlijk kunnen nemen. Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...