We praten teveel en doen te weinig

geld_komt_uit_het_niets_7609Ad Broere, auteur van het boek Geld komt uit het niets, de financiële goocheltrucs ontmaskerd werd geïnterviewd door het online magazine De DagelijkseStandaard.  Ad is volgens de journalist die hem interviewde een bevlogen man en een idealistisch mens. De journalist vraagt zich af wat hem heeft bewogen om dit boek te schrijven en zijn wat ideeën zijn over hoe het verder moet?

– Wat heeft u bewogen om zo’n boek te schrijven?

“Het huidige financiële stelsel is destructief en bedreigt onze samenleving. Het wordt tijd, dat de mensen uitgelegd wordt hoe dat systeem in elkaar zit en ik hoop dat er dan velen wakker zullen worden. Het begint er natuurlijk mee, dat men open moet staan voor een oplossing, zoals het nu gaat breken we alles af. Met mijn boek heb ik een waarschuwingsschot willen lossen.”

– Wat moet er dan volgens u veranderen?

“Het huidige stelsel is gebaseerd op een verkeerde notie van geld. Geld wordt nu beschouwd als iets dat van zichzelf waarde heeft, terwijl het simpelweg een ruilmiddel is. Elke relatie met de economische werkelijkheid, met de reële economie ontbreekt nu. Wat nodig is, is een systeem gebaseerd op een ‘menselijke’ benadering.”  Lees meer

– Wat bedoelt u daarmee?

Dit vind je misschien ook leuk...