Teken de Petitie : Nederland Soeverein

petities soevereinWij, mensen met Nederlandse nationaliteit, zijn van mening dat de eu, euro en banken ongeschikt zijn om daarmee de Nederlandse economie uit de crisis te loodsen. De Nederlandse overheid moet de soevereiniteit volledig terugnemen, gevolgd door een aantal maatregelen teneinde de economie te herstellen. Deze petitie geeft de richting aan waarlangs dit herstel zou kunnen plaatsvinden.

****

PETITIE

Wij : alle mensen met de Nederlandse nationaliteit.

Constateren :

Dat de EU, de euro en banken ongeschikt zijn om de economie uit de crisis te loodsen. De Nederlandse economie zakt steeds verder weg als gevolg van de aantasting van het besteedbare inkomen en de koopkracht, stijgende werkloosheid en faillissementen, lagere consumptie en investeringen, vastgelopen woningmarkt en vermindering van -kwalitatieve- werkgelegenheid.

En verzoeken :

Een beleid te gaan voeren dat gericht is op versterking van de economie door:

– Het terugnemen van de soevereiniteit, waardoor alle belangrijke beslissingen met betrekking tot de toekomst van de Nederlandse economie en samenleving onafhankelijk door de Nederlandse overheid worden genomen.

– het actief stimuleren van lokale en regionale economische initiatieven.

– Het scheppen van een nieuwe Nederlandse munt voor binnenlands gebruik, voorlopig nog als complementaire munt naast de euro.

– Het in circulatie brengen van schuldvrij en rentevrij geld via een publieke en onder democratische controle staande instelling.

– Het aanwenden van de pensioenreserves -totaal ongeveer 1.000 miljard euro – voor de versterking van de Nederlandse economie in ruime zin.

– Het stimuleren van het midden- en kleinbedrijf en innovaties die toepasbaar zijn op kleine(re) schaal.

– Het spaargeld niet gebruiken voor het herkapitaliseren van banken maar voor versterking van de Nederlandse economie.

– Een bailout voor burgers en bedrijven.

– Een gegarandeerd basisinkomen voor alle Nederlandse huishoudens zolang de werkgelegenheid   nog onvoldoende is.

teken-de-petitie-hier

Dit vind je misschien ook leuk...