40% van alle medische ingrepen zijn zinloos

dokter-weet-het-nietZo´n 40% van alle medische procedures en medicijnen, zoals pijnstillers, medicijnen tegen hartkransslagadervernauwing en hormoonvervangingstherapie, zouden direct moeten worden gestopt, omdat ze voor het overgrote deel van de ´inzet´ van deze medicijnen, geen enkele werking vertonen. Dit toont een groot wetenschappelijk onderzoek aan, dat gehouden werd onder gegevens van artsenpraktijken, die werden gemiddeld. Volgens het onderzoek blijkt vooral dat in deze praktijken: ´Veel van foutieve uitgangspunten werd uitgegaan, patienten niet geholpen werden, en dat dit ertoe leidt dat mensen steeds minder vertrouwen krijgen in de medische wereld´..

“Maar dokter, u wilt me toch niet vertellen, dat u het óók niet weet..? U hebt toch een ‘certificaat’..?” “Een certificaat is een papiertje dat je hebt gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregen van iemand die een certificaat heeft gekregena.. Dit alles in een papieren schijnwereld. Is er nog ruimte voor medemenselijkehid.. De onzin ten top lijkt ’s werelds standaard te zijn geworden…”

Al deze praktijken dragen ertoe bij, aldus Dr Vinay Prasad, een mede/oprichter van ´America’s National Cancer Institute´: ´Dat veel ervaringen waren gebaseerd op fouten, nooit patiènten hebben geholpen en het vertrouwen in de medische wetenschap hebben doen afbrokkelen. Daarenboven zorgen de huidige praktijken ervoor dat ze waardevolle bronnen, zoals financièle fondsen en overheidsbeleid overschaduwd hebben.´    Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...