7191 kankergevallen gelinkt aan straling gsm-mast

GSM_mastDe elektromagnetische straling die wordt uitgezonden door gsm-masten kan volgens Braziliaanse wetenschappers worden gelinkt aan bepaalde kankersoorten.

In een studie leggen zij een direct verband tussen kankerdoden in Belo Horizonte, de op drie na grootste stad van Brazilië, en antennes voor mobiel telefoonverkeer.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Federale Universiteit van Minas Gerais, de grootste staatsuniversiteit van Brazilië.

Blootstelling

De resultaten geven een krachtig signaal af aan een land waar 82 procent van de huishoudens tenminste één mobiele telefoon bezit.

Volgens hoofdonderzoeker Adilza Condessa Dode is herhaalde blootstelling aan de elektromagnetische straling van mobiele telefoons en gsm-masten niet zo veilig als ander onderzoek doet vermoeden.

Uit de studie blijkt dat meer dan 81 procent van de mensen die in Belo Horizonte zijn overleden aan kanker op minder dan 500 meter van één van de 300 gsm-masten van de stad woonde.

Wetenschappers hebben ontdekt dat in Belo Horizonte tussen 1996 en 2006 in totaal 4924 mensen op minder dan 500 meter en 7191 mensen op minder dan een kilometer van de masten zijn overleden aan kankersoorten die kunnen zijn veroorzaakt door elektromagnetische straling, zoals tumoren in de prostaat, borst, longen, nieren en lever.  Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...