Hennep, een zegen voor de mensheid (video)
Hoe machtig het propagandawapen is blijkt uit dat nog steeds veel mensen hennep associëren met drugsgebruik.
Dit is het gevolg van een brainwash-operatie van begin vorige eeuw om de belangen van enkele grote industrieën veilig te stellen.
Cannabis (of wiet, van het Engelse weed = ‘onkruid’) is een plant/bloem met bewustzijnsveranderende eigenschappen die ook een licht verdovende werking kan hebben. Cannabis komt als drug voor in twee vormen, ‘wiet’ en ‘hasjiej’. Hasjiesj of hasj is de hars van de Cannabis sativa var. indica, die kan variëren van bijna vloeibaar en olieachtig tot zeer hard.
Marihuana bestaat uit de bloemtoppen (of liever zaaddoosjes) van deze plant, althans – bij voorkeur – van de vrouwelijke, onbevruchte plant (sinsemilla). De mannelijke plant produceert minder sterke psychoactieve bestanddelen. Strafrechtelijk worden in Nederland cannabis en daarvan afgeleide producten tot de softdrugs gerekend. In veel andere landen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs en staan er strenge straffen op.
Medicinale cannabis wordt door sommige mensen om medische redenen gebruikt. Net als alcohol is deelname als bestuurder op de openbare weg met tetrahydrocannabinol (THC) in het bloed een misdrijf conform de wegenverkeerswet. Hennep is de benaming voor cannabissoorten die vrijwel geen roesverwekkend THC bevatten en bijvoorbeeld gebruikt worden voor de fabricage van vezels, garen en touw.
Hennep is een van de oudste door de mens veredelde gewassen. De geschiedenis van hennep gaat dan ook duizenden jaren terug. De stengel van de hennepplant levert een van de sterkste natuurlijke vezels ter wereld en werd gebruikt om bijvoorbeeld touw, textiel en papier van te maken. Voorts bevat het zaad van de hennepplant hoogwaardige voedingsolie. Die werd niet alleen voor menselijke en dierlijke consumptie gebruikt, maar juist ook als lampolie en voor de productie van zeep en verf.
Echter, aan het begin van de twintigste eeuw kwam snel een einde aan hennep als het gewas wat tot dan toe een belangrijke rol had gespeeld voor de mensheid. Zoals altijd had ook deze ontwikkeling met geld te maken en helemaal niets met de volksgezondheid.
Er kwam een golf van gekleurde journalistieke uitingen in de media eind jaren twintig en de daarop volgende jaren dertig van de vorige eeuw. De kranten van William Randolph Hearst plaatsten horrorverhalen over marihuana. De dreiging ervan werd hoofdnieuws. Lezers kregen voorgespiegeld dat het verantwoordelijk was voor alles; van auto-ongelukken tot lage moraal.
William Hearst en de Hearst Paper Manufacturing Divisie van Kimberly Clark bezaten enorme productiebossen. De Hearst Company leverde de meeste papierproducten. De grootvader van Patty Hearst, een vernieler van de natuur voor zijn eigen gewin, zou miljoenen verliezen vanwege hennep.
In 1937 patenteerde DuPont het proces om van olie en kolen plastic te maken. Het jaarrapport van DuPont riep aandeelhouders op om te investeren in hun nieuwe petrochemische divisie. Synthetisch materiaal zoals plastic, cellofaan, celloluïde, methanol, nylon, kunstzijde, Dacron en dergelijke kon nu van olie gemaakt worden. De industrialisatie van natuurlijke hennep zou 80% van DuPonts bedrijven geruïneerd hebben.
Andrew Mellon werd president Herbert Hoover’s secretaris van financiële zaken en de grootste investeerder van DuPont. Hij stelde zijn aangetrouwde neef, Harry J. Ansliger, aan als hoofd van het federale bureau van narcotica en gevaarlijke drugs. Deze financiële grootheden hielden geheime vergaderingen. Hennep werd als gevaarlijk verklaard en een dreiging voor hun miljardenondernemingen. Om hun dynastieën veilig te stellen, moest hennep verdwijnen. Deze mannen namen een obscuur, Mexicaans straatwoord voor hennep, “Marihuana”, en plantten dit diep in het bewustzijn van de Amerikanen.
Hoe machtig het propagandawapen is, blijkt wel uit dat tot op de dag van vandaag vele mensen hennep associëren met drugsgebruik.
Het onderwerp is en blijft actueel. Minister (liegt niet) Opstelten, Justitie en Veiligheid, maakt zich er ook regelmatig druk over. Hij bestempelt hennep zelfs als een veiligheidsrisico. Al dat soort problemen zijn gelijk opgelost als de plant en al zijn geweldige en duurzame toepassingen gewoon gelegaliseerd worden. Het is een (verbannen en vergeten) recht van ieder mens om dat wat de aarde ons geeft in vrijheid en met respect te mogen gebruiken voor ons welzijn. kijk video