Ruim 4400 professionals eisen einde gebruik fluoride

fluorideringMeer dan 4400 doktoren, tandartsen, wetenschappers en milieudeskundigen eisen dat er een einde komt aan de fluoridering van drinkwater.

Ze baseren zich op wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat fluoridering niet werkt en gepaard gaat met serieuze gezondheidsrisico’s.

Op 9 augustus 2007 bracht het Fluoride Action Network (FAN) een verklaring naar buiten die was ondertekend door 1000 deskundigen. De verklaring riep beleidsmakers op een einde te maken aan de fluoridering van drinkwater.

Hersenschade

Daarnaast wilde het gezelschap weten waarom er tot op heden in een aantal landen nog wordt gefluorideerd terwijl de prestigieuze National Research Council (NRC) op 22 maart 2006 een rapport naar buiten heeft gebracht over de toxiciteit van fluoride.

In het rapport staat dat de veilig geachte hoeveelheid van 4 ppm fluoride aanzienlijke schade aan tanden en botten veroorzaakt. De NRC merkte daarnaast op dat blootstelling aan fluoride kan leiden tot hersenschade, ontregeling van het endocrien systeem en botkanker.  Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...