Chlorella een natuurlijk medicijn

chlorella chlorofylOns lichaam heeft vitamines, mineralen en sporenelementen nodig om goed gezond te blijven. Zonder voldoende noodzakelijke voedingsstoffen kan een gezond lichaam niet voortbestaan. Een groot aantal welvaartsziekten wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, lucht- en waterverontreiniging, gifstoffen en stress. Onderzoek toont steeds meer aan dat ziekte en ziekteprocessen samenhangen met tekorten van noodzakelijke voedingsstoffen. We leven vaak te snel, de tijd vliegt en het ritme van gezond eten is al snel gebroken. Voedingssupplementen worden alom gerespecteerd en in de geneeskunde wordt die ondersteunende functie bij de behandeling van ziekten aanvaard.

Chlorella is een ééncellige alg, één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella alg is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, dat komt overeen met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg een lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde.

Chlorella alg geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaarsmoeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans.

Het zelfregelende vermogen van het lichaam is in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E. Samen met de Chlorella alg Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella alg  de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella alg werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.

Het verschil tussen Chlorella alg en Spirulina alg.
Spirulina is een meercellige alg, spiraalvormige plant die groeit in zout water. Gedroogde poeder van Spirulina lijkt sprekend op Chlorella alg om zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden door middel van een microscoop. Door hogere concertatie van proteinen in de Spirulina had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar Spirulina bevat geen [[CGF]].

Koreaanse Chlorella alg is van topkwaliteit, omdat zij Dark culturing methode gebruiken. Bright culturing = open site culturing (buiten), wordt gebruikt in Taiwan, Indonesie, China en Zuid-Japan. De kwaliteit van het product is mede afhankelijk van de buiten temperatuur en andere weersinvloeden zoals regen (zuur- en wat de regen allemaal met zich mee brengt), vervuiling van andere dieren, planten en bacterieen, dit omdat de productie zich buiten bevindt. Deze methode is minder productief en goedkoper. Dark culturing = binnen, de ruimten zijn afgesloten, wordt gebruikt door Korea en Noord-Japan. Het is een compleet hygienisch proces, stabiele en constante productie.

Reiniging :
Chlorella alg, een ééncellige alg is één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella alg is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, wat overeenkomt met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg al zo’n lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde. Ook zal zij dat mede te danken hebben aan haar ongekend hoog gehalte aan chlorofyl, waardoor Chlorella alg door [[fotosynthese]] in verhouding 10 x meer kooldioxyde kan omzetten in zuurstof dan andere planten.

 Samen met de Chlorella alg Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella alg de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella alg werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darmreinigend.

Chlorella alg maakt de dagelijkse voeding gewoon beter en spijsverteringsproblemen, waarmee veel mensen aanhoudend in meer of mindere mate kampen, kunnen worden voorkomen of verlicht. Dagelijks kunnen daarom bij de 3 maaltijden 2 tabletjes worden ingenomen. Chlorella alg geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaarsmoeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans. Het hoge gehalte aan [[chlorofyl]] zorgt met name voor een gezonde invloed op het behoud of herstel van een gezonde darmflora en levert een grondige bijdrage aan reiniging van het darmkanaal en het lichaam.

Zeker ook vegetariërs kunnen zich met Chlorella alg dagelijks van voldoende voedingswaarden verzekeren, vooral dankzij de aanwezigheid van het vitamine B-complex, ijzer en het hoge gehalte aan eiwitten.
Bij spijsverteringsklachten
Het hoge gehalte aan chlorofyl in Chlorella alg blijkt ook van nut als ondersteuning bij de behandeling van zweren in het maag-darmkanaal. Wanneer na het gebruik van (veel) antibiotica de weerstand en de darmflora zijn verzwakt kan met Chlorella alg weer verbetering worden bereikt. Na het veelvuldig gebruik van antibiotica ontstaat niet zelden [[candida albicans]], waarbij Chlorella alg met goed resultaat kan worden ingezet. De spijsvertering wordt ook ondersteund bij slechte eetlust, slecht ruikende adem of hinderlijke lichaamsgeur, bij verstopping of slechte stoelgang door een gebrekkige darmperistaltiek en eveneens bij diarree. Chlorella alg ondersteunt het afslanken of het volgen van een dieet door voldoende toevoer van essentiële voedingsstoffen te garanderen.

Geen bijwerkingen :
Tot op heden zijn er bij het gebruik van Chlorella alg geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen.Beginreacties op het gebruik van Chlorella alg zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van Chlorella alg. Zo kunnen sommigen in het begin last hebben van lichte diarree, winderigheid, stinkende ontlasting, hoofdpijn en misselijkheid. Indien men hier teveel hinder van ondervindt kan men met een lagere dosering beginnen.

In de meren en de zoetwaterplassen van deze aarde komen gezamenlijk ongeveer 23.000 soorten algen voor. De naam “chlorella” klinkt veel mensen onbekend in de oren en kan niet rekenen op de populariteit van bv. spirulina dat meer commercieel is uitgebaat.

In tegenstelling tot China en Japan is chlorella in Europa nog redelijk onbekend. Pas midden de 20e eeuw is men grondige wetenschappelijke studie beginnen te maken van de algen. Intussen zijn de ontdekkingen over de buitengewone samenstelling van chlorella enorm toegenomen.

Sedert de oertijden bevolken ongeveer 26.000 soorten vrij zwemmende of vastgroeiende algen de aarde. Algen bezitten een enorm vermogen zich aan te passen en gedijen zelfs onder extreem ongunstige klimaatsomstandigheden zoals in gletchers en andere woeste omstandigheden.

Sinds de 19e eeuw worden algen in grotere hoeveelheden verbouwd en verwerkt als voedingsmiddel en geneesmiddel. De kennis over de geneeskracht van algen gaat terug tot de Chinese bronnen, waarvan sommige 5000 jaar oud zijn. Op grond van hun rijkdom aan eiwitten, vitamines, mineralen en sporenelementen behoren verschillende meer-algen in enkele Aziatische kustgebieden ook vandaag nog tot de basis-voedingsmiddelen.

Dankzij hun hoge chlorofylgehalte veranderen zij met de hulp van zonlicht koolstofdioxyde en water in zuurstof (O2) en organische stoffen w.o. druivensuiker. Dit proces, de fotosynthese is de basis voor de voortzetting van alle leven op aarde. Indien de algen het koolstofdioxyde uit de atmosfeer onttrekken, verschaffen zij een waardevolle bijdrage voor de verhindering van het broeikaseffekt.

Algen geven zwavelhoudende gassen af, die in de atmosfeer condensatiekernen voor wolken worden.

Algen verbruiken aan de wateroppervlakte grote hoeveelheden koolstofdioxyde. Als een pomp zuigen algen koolstofdioxyde uit de lucht en gegeven zuurstof af aan de atmosfeer.

Tengevolge van de aanwezigheid van algen wordt de oppervlaktetemperatuur van water licht verhoogd, wat ook gunstig is voor de opbouw van regen. Dankzij de grote oppervlakten algen wordt de zonnestraling niet gereflecteerd, maar grotendeels geabsorbeerd.

Algen zijn planten die geen bloemen, geen zaden, geen bladeren noch wortels hebben. Het zijn microscopisch kleine, slechts weinige micrometers (µM = duizendste millimeter) groot, eenvoudige eencelligen, tot en met de hooggeorganiseerde, boomgrote algen, die in grote opprvlakten de onderzeese wouden vormen. Meren, zeeën, rivieren, waterplassen, maar ook natte gebieden, moerassen en vochtige bodem, vochtige boomstompen e.d. zijn het hoofdbiotoop van de meeste soorten algen.

Eigenschappen van chlorella alg :
Hoog chlorofylgehalte: het behoort tot de 3 planten met het hoogste chlorofylgehalte.
Hoog eiwitgehalte: vlees, vis, kip bevatten 18 tot 25% – gedroogde chlorella bevat 60% eiwit.
Hoog ijzer- en calcium-gehalte : één eetlepel chlorella voorziet in 320% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer en 120% van calcium.
Vitamine A, foliumzuur, niacine, zink enz. enz.
Chlorella alg lijkt alles te hebben dat de gezondheid kan heropbouwen. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van chlorella alg opgesomd. Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella alg. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan en neemt er sinds 1985 ongeveer de plaats in van gerstgrassap. Noteer dat Chlorella alg een zoetwateralg is en geen jodium bevat, in vergelijking met spirulina en zoutwateralgen of zeewieren
Het is naïef te verwachten dat één of twee gram van deze voedingsprodukten de fouten van de voeding of de gebreken van de opname kunnen opvangen. In de voedingstherapie met deze supergroenen wordt een dagelijkse dosis van minimaal 5 gram aanbevolen, terwijl in bepaalde gevallen tot 15 gram (2 eetlepels) zuiver sapconcentraat wordt aanbevolen. In deze hoeveelheid is het aanbod betekenisvol genoeg om wezenlijke celvernieuwing en aanvulling van de tekorten te bewerken.
Afgezien van hun ongelooflijk lage jodiumaandeel, bevatten zoetwateralgen als chlorella alg hoogwaardige inhoudsstoffen in zeer geconcentreerde vorm. Als eiwitleverancier zijn zij van onschatbare waarde, omdat het lichaam voor zijn weefselvernieuwing er gebruik van maakt.

Zoetwateralgen zijn bijzonder betrouwbaar wegens hun gecontroleerde aanbouw en omdat ze zich met een ongelofelijke snelheid vermeerderen.

De zoetwateralg Chlorella alg kan zich binnen de 24 uur tot het 40-voudige vermeerderen. De honger in de wereld zou met behulp van kweken van zoetwateralgen perfect de wereld uitgeholpen worden, terwijl de gezondheid van de wereldbevolking erop zou vooruit gaan.

Voordelen van chlorella alg :
Meer Calcium en IJzer in Chlorella alg
Chlorella alg bevat naast een zeer groot aantal aminozuren onder meer 30% meer calcium en 12 keer meer ijzer dan Spirulina.
Het ijzer verbindt zich met de Chlorofyl, dat vervolgens unieke eigenschappen krijgt voor de aanmaak van menselijke bloedcellen.
De zuurstoftoevoer naar spieren en hersenen wordt bevorderd.
Chlorella alg bevat ook veel meer zink dan Spirulina.
Zink is een belangrijke katalysator voor zeer veel lichaamsverrichtingen en is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen.
Chlorella alg bevat ook veel meer foliumzuur (ongeveer 150 tot 170 microgram per 10 gram) dan Spirulina.
Chlorella alg bevat ook bijna 2 keer zoveel foliumzuur dan runderlever, die meestal doorgaat als de grootste bron van foliumzuur.
De vitamine Foliumzuur is vooral belangrijk voor vrouwen tijdens de zwangerschap.
Meer weerstand met Chlorella alg
Iedere Chlorella alg cel bevat van nature eiwitten en vezels, een celwand, chlorofyl, vitaminen, mineralen, aminozuren en ook nog eens de Chlorella alg  Groei Factor.
Het is deze unieke combinatie van werkzame stoffen in één organisch geheel, die het lichaam in staat stelt om weer evenwichtig te functioneren.
En zich zo beter te verdedigen, de zuurgraad van het bloed te verminderen en de invloed van ziekteverwekkende bacteriën te beperken.
Kortom : met Chlorella alg wordt de kans om ziek te worden in belangrijke mate verminderd!
Veilig groen voedingssupplement

Chlorella alg  is een uniek en natuurlijk én veilig voedingssupplement dat door jong en oud kan worden gebruikt.
De dagelijkse voeding is immers steeds meer aan allerlei bewerkingen onderhevig en verliest aan voedingswaarde.
Regelmatige stress en onregelmatige werktijden, te snel of vaak buiten de deur eten, en te weinig uitgebalanceerd voedsel. Het is allemaal van invloed en het doet de weerstand tegen ziekte afnemen.
Aanvulling met natuurlijke, complete vitaminen, aminozuren en mineralen is dan noodzakelijk.
In Chlorella alg zijn deze elementen in een zodanige verhouding aanwezig, dat dit alleen al uniek mag worden genoemd.
Maar Chlorella alg bevat ook nog eens bijzondere stoffen als Chlorophyl (bladgroen), Chlorella Groeifaktor (CGF) alsmede [[RNA]] en [[DNA]].
Dit alles wordt niet kunstmatig samengevoegd, maar als een natuurlijk, organisch geheel aangeboden, zodat het lichaam er wel raad mee weet!
Zomer of winter? Altijd in conditie

Om jong en fit te blijven mag Chlorella alg jaarlijks worden aanbevolen. Als de R in de maand komt, is Chlorella alg een betere steun dan een of ander  prikkelmiddel om de weerstand weer in een optimale conditie te brengen, en dat omdat het de meest complete voeding is. Gedurende 2 maanden een dosering van 3 x daags 2 tabletten zal de najaarsmoeheid beslist minder kans geven. Bij het regelmatig of intensief beoefenen van sport, mag Chlorella alg permanent worden gebruikt, waarbij de dosering, afhankelijk van de inspanning, kan worden opgevoerd tot 3 x daags 6 tabletten (x 250 mg). Vegetariërs kunnen zich met Chlorella alg dagelijks van voldoende voedingswaarden verzekeren, vooral proteïnen en ijzer.

Chlorofyl alg of bladgroen 
Geen plant op aarde bezit zoveel chlorolfyl als de Chlorella-alg. Chlorolfyl vergemakkelijkt hyet verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt de groei van ongewenste bacterIên. Met Chlorella alg wordt elke behandeling tegen darm- en maagklachten effektief ondersteunt. Chlorofyl helpt het calciumgehalte in het bloed op peil te houden en verbetert de opname van ijzer, het zuivert en maakt het bloed krachtiger.

Bron: www.alles-is-liefde.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.