Aspartaam: van gif- tot zoetstof!

Aspartaam

Aspartaam

Toen na de golfoorlog de eerste Amerikaanse soldaten terugkwamen met een ziekte, die later het ‘Golfoorlog-syndroom’ is gaan heten, kon niemand bevroeden dat de oorzaak  lag in de Pepsi-Light die de soldaten al die tijd in Irak en Afghanistan hadden gedronken.. De zoetstof die in de cola aanwezig is, ‘Nutrasweet’ of gewoon Aspartaam geheten, bleek aan de basis te liggen van een giftige cocktail die de Pepsi-light had omgevormd tot een uiterst giftige cocktail.

Doordat de dozen met Pepsi-light ongekoeld lagen opgeslagen in deze brandende hitte, ontstond een puur-giftige verbinding in de frisdrankflesjes en -blikjes. De zoetstof Aspartaam viel namelijk bij deze hitte uiteen in giftige bestanddelen. Uit het methanol-deel van de chemische Aspartaam-verbinding ontstond mierezuur en formaline. Formaline is bekend geworden als sterk giftige stof, een dodelijk zenuwgif, dat in het lichaam niet kan worden afgebroken. Het gevaar van het uit elkaar vallen van Aspartaam in deze 2 componenten, bestaat echter niet alleen bij stérke verhitting van o.a. dieetproducten waar aspartaam in zit, maar deze verbinding wordt ook al instabiel bij 30 graden Celcius. Vanaf die temperatuur ontstaat dus al het levensgevaarlijke goedje formaline.

NutraSweet

NutraSweet

Deze temperatuur wordt natuurlijk gemakkelijk bereikt in het spijsverteringskanaal, waardoor de giftige stof in het menselijk lichaam pas ontstaat ná het consumeren ervan. Hoe is het dan mogelijk vraag jij je natuurlijk af, hoe deze stof dan in hemelsnaam gewoon in allerlei voedsel en drank zit? Een schepje er bovenop? Wist je dat aspartaam oorspronkelijk als gifstof werd ontwikkeld, voor ‘de vijand’…? Toch is dat zo! Lees verder en huiver. Niet om je hier bang te maken, we willen je bewust maken van de achtergronden van dit gifstof die tot zoetstof werd.

Laten we gewoon beginnen met een lijstje van officieel toegegeven bijwerkingen van aspartaam; dit is een lijstje dat door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) zelf is opgesteld. Hoe is het mogelijk; dezelfde organisatie die het goedje natuurlijk wel goedkeurde.. Kijk ajb even op deze site, want alle bijwerkingen hier over te gaan schrijven, is ondoenlijk en maakt de auteur van dit stuk  op zich al misselijk! Inmiddels weten we dat de FDA haar taak om te waken over het voedsel en de medicijnen die de Amerikanen krijgen aangeboden in winkels en drogisterijen, niet zo nauw neemt.

De historie van Aspartaam.

Het was in de jaren ’70 van de vorige eeuw, dat enorme voorraden aspartaam waren opgeslagen als gifstof voor biologische oorlogsvoering. Deze sterk geconcentreerde voorraden aspartaam lagen in de opslagplaatsen van de CIA. Slimme chemici van Searle & company hadden rond 1965 ontdekt dat deze stof ook een zoetheidsgraad had en maakten binnen de korste keren van deze gifstof een zoetstof. Toen ging alles in een stroomversnelling, want het meest gehate chemieconcern ter wereld, MONSANTO, kwam ter oren wat hier was ’ontdekt’ en Searle en Co. werd opgeslokt door MONSANTO.

Maar voordat MONSANTO tot overname van Searle overging, was het zaak voor Monsanto om deze zoetstof door de  FDA-keuring te loodsen. Wat daar toen voor een ongelooflijke frauduleuze procedure werd gevolgd, is tot op de dag van vandaag niet geëvenaard! Een afwijzing van deze stof was natuurlijk de meest duidelijke conclusie van de onderzoekingen, die meer dan 7000 bezwaren voortbrachten, vanuit de diverse instanties die onderzoek verrichtten.

Maar toen werd de oud-directievoorzitter van Searle, ene meneer Donald Rumsfeld, toen ook al oud-minster van defensie, lid van het overgangsteam van president-elect Reagan en hij bazuinde toen tegen zijn vriendjes rond, dat het hooguit een jaar zou duren, vóórdat aspartaam door de FDA zou worden goedgekeurd. Het was vervolgens president Reagan persoonlijk, die Dr. Arthur Hull Hays, oud-defensiespecialist, aanstelde als hoofd van de FDA. En deze man presteerde het om aspartaam vervolgens zonder nadere onderzoeken toe te laten tot de voedselketen.

Meneer Hull Hays lag in die tijd overigens al zwaar onder vuur wegens de verdenking die hij op zich had geladen, dat hij ongeoorloofde giften had aangenomen… Kort ná zijn beslissing om aspartaam toe te laten tot de voedselketen, we praten dan over slechts enige maanden, stapte deze zelfde Dr. Arthur Hull Hays met een arrogantie op bij de FDA; hij kon immers een directiezetel in de raad van bestuur van chemiereus MONSANTO ‘toch niet weigeren’..! Monsanto nam vervolgens Searle definitief over en die meneer Rumsfeld, die het hele circus had opgestart, ontving als oud-directievoorzitter van Searle,  een bonus van maar liefst US$ 12 miljoen. Boefje Rumsfeld was vanaf die tijd ‘ The Aspartame Man’.

En Monsanto had weer een schitterende coupe gepleegd. Wat een succesvol bedrijf, nietwaar aandeelhouders? Jaarlijks consumeren alleen al de Amerikaanse burgers zo’n 3.500.000 kg aspartaam via hun voedsel en dranken. Er is werkelijk geen enkel dieetprodukt of calorie-arm produkt, waar geen aspartaam in zit. Leidinggevende wetenschappers uit de hele wereld blijven onvermoeibaar en met een monniken-toewijding op de gevaren wijzen van aspartaam. Ook wij van WantToKnow doen dat hier daarom nog maar eens; een ongelooflijke doofpot. Een advies dus: laat die rotzooi staan..!

Wellicht heb je weleens iemand hierover horen praten of ben je al redelijk ingevoerd met deze materie. Ook dan zou ik je dan willen adviseren eens op de onderstaande links te klikken. Het is werkelijk ongehoord wat je aantreft aan wetenschappelijke bewijzen en leads. Als bijvoorbeeld van de 90 onafhankelijk onderzoeken naar de mogelijke negatieve invloeden van aspartaam op onze gezondheid er maar liefst 83 een probleem meldden, dan hebben we met z’n allen toch een megaprobleem. Of zitten wij hier nu vredig pannenlappen te borduren?

Kijk op de onderstaande leads, zeker wanneer deze informatie nieuw voor je is. Want ook jij wil dit toch wéten..? De leads laten geen onduidelijkheid bestaan over de kankerverwekkende invloed van aspartaam op ons lichaam; dus niks geen ‘Golfsyndroom’…

HIER en HIER

En zelfs de Universiteit van Amsterdam lijkt all helemaal te zijn gebrainwashed door Monsanto..! Kijk maar eens op deze  ‘lesbrief’ over de ontdekkingen en toepassingen van aspartaam! HIER

Maar er zijn ook mensen die het verstandiger vinden de zichtbare bewijzen te delen..? Deze doktor in de wiskunde stelde zijn eigen proefopstelling op met ratten en stelde ze bloot aan een dagelijkse portie aspartaam in het drinkwater. De resultaten waren op zijn zachtst gezegd schokkend.. HIER DE LEAD.

Hier een .pdf met heel veel verwijzingen en onderzoeksresultaten. aspartaam-een-geschiedenis-van-fraude-en-oplichting

Als je nog 10 minuten van je tijd kunt besteden aan deze YouTube, die over deze ‘gezondheidsdoofpot’ gaat, doe het dan, want  deze nederlands-ondertitelde YouTube is het waard!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yEY81UYLklo[/youtube]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.