Het is zover! Boeren beginnen Monsanto aan te klagen vanwege genetische vervuiling van hun graanvelden

gmo_monsanto(Natrual News | door Mike Adams | vertaling door Frank Bleeker) De volgende golf van boerenverzet tegen Monsanto is net ontketend door Ernest Barnes, een tarweboer in Morton County, Kansas. Hij diende deze week in het US District Court in Wichita, Kansas een aanklacht in, waarin hij beweert dat genetische vervuiling door Monsanto hemzelf en andere boeren financieel heeft beschadigd.

De zaak van Barnes lijkt goed te worden ondersteund door de feiten: Vorige week heeft de USDA de schokkende ontdekking gemeld, dat genetisch gemanipuleerde tarwestammen van openveldproeven van Monsanto ‘ontsnapt’ waren en zich verspreid hadden over commerciële tarweboerderijen. Bijna onmiddellijk annuleerden Japan en Zuid-Korea koopcontracten voor tarwe met de Verenigde Staten, en meer annuleringen zullen naar verwachting volgen. Des te meer landen de Amerikaanse tarwe als gevolg van de contaminatie met GGO’s (genetische vervuiling) zullen verwerpen, des te lager de prijzen van tarwe zullen worden en hoe groter de economische schade zal zijn voor de Amerikaanse boeren.

Monsanto nu bevestigd als genetisch vervuiler

GGO tarwe (ook wel: ‘GE tarwe’) is in de Verenigde Staten nooit op commerciële basis geteeld… althans niet met opzet. Proefvelden werden door de USDA goedgekeurd en in 16 staten van de Verenigde Staten aangeplant. Tot nu toe was niet bekend dat deze GE-tarwe experimenten uit hun aangewezen proefvelden ontsnapten en zich begon te verspreiden als een soort van zelfreplicerende genetische verontreiniging.

Voor de goede orde, Natural News waarschuwde al openlijk over deze mogelijkheid in een artikel uit 2012 genaamd: ‘Stop Out-of-Control Science’. Daarin schreef ik:

De mens heeft een omslagpunt bereikt bij het ontwikkelen van technologie die zo diepgaand is, dat het de mensheid kan vernietigen. Toch is deze opkomst van de ‘wetenschap’ op geen enkele wijze gepaard gegaan met een toename van bewustzijn of ethiek. Vandaag werkt de wetenschap met een totale minachting voor de toekomst van het leven op aarde, en het spot met het idee, balans te brengen tussen wetenschappelijke ‘vooruitgang’ enerzijds, en voorzichtigheid, ethiek en redelijke voorzorgsmaatregelen anderzijds.

Ongebreidelde experimenten zoals met GGO’s hebben zelfreplicerende genetische vervuiling ontketend die nu de integriteit van voedselgewassen in de wereld bedreigt, wat een potentiële bedreiging voor de wereldwijde voedselvoorziening kan vormen.

Zoals het zich nu laat aanzien, waren deze woorden profetisch. We worden nu geconfronteerd met exact deze situatie in de Amerikaanse landbouwsector en boeren beginnen de economische verliezen al te voelen. Genetisch Gemodificeerde Organismen is nu een van de verschillende gebieden waar de zogenaamde ‘wetenschap’ de mensheid in wezen bedreigt met totale vernietiging.

Zie mijn informatieposter met alle 12 gevaarlijke sectoren van de wetenschap via onderstaande link:

http://www.naturalnews.com/Infographic-SOS-Stop-Out-of-Control-Science.html

Monsanto betrokken bij genetische vervuiling

Yahoo News bericht:

Volgens een petitie die Barnes heeft ingediend, wist Monsanto dat er een groot risico bestond, dat de genetisch gemodificeerde tarwe die men testte, andere soorten tarwe kon besmetten en volgde het bedrijf niet de juiste procedures om dit te voorkomen.

Monsanto testte de tarwe in vele staten, inclusief Kansas, de grootste tarwe producerende staat in de Verenigde Staten, maar lichtte de boeren in die staten niet in dat het de controversiële tarwe daar testte, zo stelt de petitie.

Gaat Monsanto de boeren aanklagen?

Monsanto beweert dat het een ‘krachtige verdediging’ tegen de rechtszaak zal starten, en benadrukt dat het geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor alle genetische vervuiling die het bedrijf over Amerika’s landerijen verspreidt. Als Monsanto’s genetisch gemodificeerde, toxineproducerende gewassen toevallig jouw commerciële gewassen infecteert, dan is dat jouw schuld!

In feite ben ik verbaasd dat Monsanto geen plannen heeft aangekondigd om al deze boeren aan te klagen voor het ‘stelen’ van zijn ‘intellectueel eigendom’. Dat is wat de onderneming namelijk eerder heeft gedaan: boeren aanklagen, wier velden werden besmet door Monsanto’s genetische verontreinigers.

Is dit niet het toppunt van zakelijk kwaad? Toen British Petroleum miljarden liters olie in de Golf van Mexico liet lekken, pretendeerde dit bedrijf ten minste nog dat het daar spijt van had. Maar als Monsanto haar genetische vervuiling over de hele planeet spuwt, wordt dat de boeren verweten! Je zou dit kunnen vergelijken met een olietanker van BP die regelrecht je voortuin in vaart, vervolgens een paar duizend liter olie op je gazon dumpt en vervolgens jou aanklaagt voor het stelen van hun olie.

Dat is het Monsanto model. En het is het zoveelste voorbeeld van de totaal ontspoorde criminaliteit van dit verdorven bedrijf dat eerlijk gezegd haar corporate charter zou moeten worden ontnomen. Dit is een bedrijf dat het verdient om permanentBUITEN BEDRIJF te worden gesteld en het nooit meer zou moeten worden toegestaan te mogen opereren.

Wanneer bedrijven uitgegroeid zijn tot zulke arrogante, destructieve en bedreigende monsters, die onze boeren vermorzelen en hun genetische zaad als een stelletje ziekelijke perverselingen de hele wereld over spuwen, is er iets vreselijk mis gegaan en moet dit gestopt worden.

De recente Mars tegen Monsanto was slechts het begin. Ik voorzie een dag waarop miljoenen burgers van over de hele wereld deelnemen aan een veel agressievere mars naar het Monsanto hoofdkantoor en dit letterlijk steen voor steen afbreken zodat deze corporate demon permanent uit onze planeet weggesneden wordt.

Wij winnen de ‘oorlog tegen Monsanto’

Ik voorspel ook – maar ik vergoelijk zeker geen geweld – dat, als Monsanto zich schuldig blijft maken aan misdaden tegen boeren, de natuur en de mensheid, we goed geplande ‘daden van rechtvaardigheid’ gaan zien tegen Monsanto’s leidinggevenden, medewerkers en wetenschappers. Ik had een poosje terug letterlijk een bizarre, verontrustende droom, waarin een groepje activisten een hotemetoot van Monsanto had ontvoerd, op een stoel had vastgebonden, en dwong om alle misdaden die Monsanto had begaan toe te geven, terwijl dit alles door een camera werd vastgelegd. De video’s werden vervolgens vrijgegeven op het internet. Ik besef me dat dit klinkt als de plot van een grote speelfilm, maar ik denk dat dit werkelijkheid kan worden als Monsanto zijn huidige pad blijft gaan.

Nogmaals: ik keur het kidnappen van leidinggevenden bij Monsanto niet goed! Kidnappingen en executies zijn in een beschaafde maatschappij geen manieren om problemen op te lossen. Als dergelijke zaken werkelijk gebeuren, zou dit feitelijk de anti-GGO beweging ernstig schaden en het de overheid toestaan, ALLE GGO-tegenstanders af te schilderen als ‘potentiële terroristen’.

Dus, als er ook maar iemand is, richt dan je energie en je focus dan alsjeblieft op niet-gewelddadige protesten en andere soortgelijke acties die al geweldige vorderingen doormaken.

Zoals ik onlangs via Natural News meldde: “Ik denk dat we een omslagpunt van succes hebben bereikt tegen Monsanto. Laten we doorgaan met druk uitoefenen op Monsanto, maar dan wel op een ‘grassroots’, niet-gewelddadige manier, oke?”

waarin de belangrijkste onderdelen van een bedrijf, zoals de doelstellingen, de structuur en de geplande activiteiten vermeld staan. Als het handvest is goedgekeurd door de deelstaatregering, wordt het bedrijf een juridische corporatie. Corporate Charter wordt ook wel aangeduid met “charter” en “statuten”.

Dit vind je misschien ook leuk...