Zware metalen en radioactiviteit: hoe ontgiftig je je lichaam hiervan

zeolietenWe leven helaas in een radioactieve wereld, ook in West Europa. Wanneer we ons lichaam zo veel mogelijk kunnen ontdoen van radioactiviteit, maar ook van zware metalen, komt dit de gezondheid alleen maar ten goede.

In dit artikel:

  • Hoe ontgiftig je je lichaam eenvoudig en vrij snel van radioactiviteit en zware metalen
  • Hoe bescherm je je lichaam hiertegen

Fukushima en Chernobyl

Fukushima zou weleens de grootste ramp ooit kunnen zijn. Er is sprake van 85x meer cesium als bij Chernobyl het geval was. Levende organismes  verwarren cesium met potassium en absorberen dit. Hoewel cesium vrij snel door het lichaam afgevoerd wordt, kan het toch funest zijn voor cellen en DNA.  Dan is er nog strontium-90. Dit is chemisch gelijk aan calcium, en wordt opgeslagen in en rond beenmerg. Sr-90 wordt dan ook gelinkt aan botkanker en leukemie. Ook genetische mutaties kunnen zich voordoen als resultaat van blootstelling aan radioactieve straling.

De schadelijke effecten van Chernobyl zijn nog altijd aanwezig.

De feiten:

Schildklierkanker: de schatting is (WHO) dat in totaal 50.000 kinderen deze ziekte zullen ontwikkelen. In 1990 waren er 30x meer schildklierkankerpatiënten dan ooit. Op zich is schildklierkanker een zeldzame ziekte.

Leukemie: er zijn 50% meer leukemiepatiënten sinds de ramp, zowel kinderen als volwassenen.

Volgens UNICEF zijn tussen 1990 en 1994 aandoeningen aan het zenuwstelstel met 43% toegenomen, hartziekten met 43% toegenomen, bot- en spierstoornissen met 62% toegenomen en diabetes met 28% toegenomen.

Behalve schildklierkanker en leukemie was er een toename van 40% van alle soorten kanker tussen 1990 en 2000. Gevreesd wordt dat nieuwe kankersoorten nog decennia later opduiken. Ook gevallen van borstkanker zijn verdubbeld tussen 1988 en 1999. Vijf jaar na de Chernoby ramp was het aantal geboortedefecten 3x zo hoog als normaal.

We leven helaas in een radioactieve wereld, ook in West Europa. Wanneer we ons lichaam zo veel mogelijk kunnen ontdoen van radioactiviteit, komt dit de gezondheid alleen maar ten goede.

Zeolieten zijn effectieve opruimers

Zeolieten absorberen zeer effectief radioactiviteit. Zeolieten zijn mineralen die veel water bevatten, en zijn opgebouwd uit silicium-, aluminium- en zuurstofatomen. Zeoliet werd in 1979 gebruikt bij een kernongeval op Three Mile Island. Ten tijde van Chernobyl werd 500.000 ton zeoliet gedumped rond de locatie om radioactiviteit te absorberen. Zeoliet werd ook aan vee gegeven om zoveel mogelijk te voorkomen er radioactieve melk geproduceerd werd. In Bulgarije werden zeolietpillen en -koekjes verstrekt aan mensen om de schade door Chernobyl te beperken. Op de Hanford Nuclear Facility in Richland, Washington, werden strontium-90 en cesium-137 verwijderd uit radioactief afval door zeoliet.

Clinoptiloliet

Natuurlijk clinoptiloliet is de veiligste en meest gangbare vorm van zeoliet voor gezondheid en herstel. Clinoptiloliet heeft het unieke vermogen om grote hoeveelheden zware metalen, vluchtige organische stoffen en radioactiviteit te verwijderen zonder bijwerkingen. De mineralen en metalen die we nodig hebben zoals ijzer en calcium, worden niet verwijderd, wat verbazingwekkend is. Clinoptiloliet verwijdert behalve radioactiviteit, zware metalen, strontium en cesium ook grote hoeveelheden van het giftige kwik (zeer zwaar metaal).

Metalen succesvol geneutraliseerd

Zodra zware metalen geabsorbeerd worden door zeolieten, worden ze succesvol geneutraliseerd en afgevoerd door het lichaam zonder dat omliggende weefsels beschadigd raken. Dit gebeurt al binnen 5-7 uur. Clinoptiloliet werkt ongelofelijk snel, gaat door het bloed en absorbeert de giffen als een magneet om vervolgens het lichaam te verlaten (na 7 uur). Zeolieten zijn zeer goede natuurlijke ontgiftigers. Biochemist Rik Deitsch ontwikkelde hiervoor NCD, Natural Cellular Defence (natuurlijke zeolieten in druppelvorm). Deitsch ontdekte dat wanneer zeolieten in colloïdale vorm waren, het beter geabsorbeerd door het bloed werd. NCD zou 20x meer effectief zijn dan zeolieten in poedervorm.

Een flesje NCD kost 58 dollar.

In Nederland wordt het ook verkocht : 1 flesje kost 29 euro, een pakketje van 6 flesjes kost 150 euro. Twee tot drie flesjes zouden nodig zijn voor een volledige ontgiftigingskuur, daarna is het alleen nog nodig om wat dagelijks een paar druppels te nemen als onderhoud. Hier is (slechts) 1 voorbeeld. Misschien worden ze ook goedkoper verkocht.

Chlorofyl beschermt

Dan is er nog chlorofyl. Chlorofyl beschermt tegen de opstapeling van toxische stoffen.  Chlorofyl is de stof die voor de groene kleur zorgt van bladeren. Grote hoeveelheden treffen we aan in groene bladgroenten, zoals spinazie, waterkers, postelein enzovoort. Ook algensupplementen zijn zeer rijk aan chlorofyl, denk maar aan chlorella.  Chlorofyl bindt zich aan bepaalde toxische stoffen, waaronder aflatoxine, en stoffen die in gebakken vlees ontstaan (vooral in gebarbecued vlees).   Aflatoxine is een schadelijke stof die door schimmels aangemaakt wordt. Chlorofyl zou ook beschermen tegen straling.

Dr. Gabriel Cousens schrijft in zijn boek Conscious Eating:

“Voeding met chlorofyl staat bekend om de beschermende eigenschappen tegen radioactieve straling. Alles wat groen is bevat chlorofyl. Van 1959 to t1961, vond men bij de U.S. Army Nutrition Branch in Chicago dat chorofyl rijke voeding de effecten van straling bij varkens met 50% verminderde. Chlorofylrijk: kool, groene bladgroenten, spirulina, chlorella, tarwegras, spruitjes.”

Dr. Cousens deed ook onderzoek naar het verwijderen van giffen uit de lichamen van zwangere vrouwen, met als doel: de geboorte van gifvrije baby’s. Hij gebruikte hoge doses NCD Zeolite in combinatie met groene groentesappen. De resultaten waren verbluffend: vóór gebruik waren 800 giffen gemeten, na een week was hiervan 88% verwijderd, en na nog een week was 100% verwijderd.

In een radioactieve wereld, kunnen we proberen te doen wat we kunnen doen, om ons lichaam zoveel mogelijk hiertegen te beschermen, zoals het eten van chorofylrijke groenten.

In Azië worden zeolieten al 800 jaar gebruikt voor gezondheid en heling.

Gerelateerd:

 

Dit vind je misschien ook leuk...