Hypotheekfraude van banken aan hun hypotheekklanten

Hypotheekfraude

HypotheekfraudeVelen hebben hun natje en droogje in deze tijd nog goed voor elkaar. Er kunnen boodschappen gedaan worden en er kunnen zelfs nog voldoende luxe producten worden gekocht. Aan de andere kant worden honderden zo niet duizenden maandelijks hun huis uitgezet, doordat hun inkomstenbronnen verloren zijn gegaan. Aan de orde van de dag is, dat veel mensen hun baan kwijt raken en zeker 50-plussers niet meer aan het werk kunnen komen. Deze groep mensen neemt met de dag toe met alle gevolgen van dien. De meeste huizenbezitters betalen elke maand netjes hun hypotheek af aan de bank. Wat deze mensen wellicht niet weten is, dat hun schulden bijna of al helemaal zijn afbetaald. Het betekent dat huizenveilingen helemaal niet mogen plaatsvinden en er al helemaal geen geld aan verdiend kan/mag worden. Hierbij willen we u informeren over een groot fraudeschandaal dat gepleegd is door alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Juristen hebben ontdekt, dat de hypotheken en doorlopende leningen verstrekt door banken en hypotheekverstrekkers,volstrekt frauduleus zijn en dat hiertegen aangifte gedaan kan worden. In dit artikel gaan we u uitleggen wat er precies gebeurd is.

Het bankensysteem in Nederland is gebaseerd op een aantal protocollen waar elke bank zich aan moet houden. Een onderdeel van dit protocol is dat banken fractioneel reserve bankieren. Dit houdt in, dat banken veel meer geld uitlenen, dan ze werkelijk in kas hebben. Alleen houden de banken een gematigde zekerheid aan, door een reserve van de fracties te hebben van 10%. Een bank mag dus zeker tot 9 keer zoveel geld uitlenen, dan ze werkelijk hebben. Soms wordt er wel tot 32 keer zoveel geld uitgeleend! Op zich is dat niet zo erg, maar wat wel erg is, is dat over dit uitgeleende “geld” rente gevraagd wordt. Om het simpel te vergelijken met iets van alledag. U leent een muntstuk en moet vervolgens 10 muntstukken terugbetalen + rente. Zo gaat het dus ook met een hypotheek. U leent een bedrag van 300.000 euro bij de bank, maar 97% van het geld hebben ze erbij gemaakt. Dit geld wordt ook wel giraal geld of fiat geld genoemd. Vandaar ook de giro bij ING Bank. Dit is ook bij de wet niet bepaald. Een bank mag over fiduciaal ofwel fiat geld volgens de wet geen rente heffen, ze mogen wel van giraal geld gebruik maken in hun transacties. We zullen u de constructie nog iets duidelijker uitleggen hieronder.

Het systeem dat een bank hanteert heet “Fractional Reserve Banking” (lees erover in Modern Money Mechanics, geschreven door de Federal Reserve Bank of Chicago in 1961). Wat betekent dat, bijvoorbeeld wanneer je een hypotheek gaat afsluiten? Stel, een reguliere bank leent 300.000 euro bij de Centrale bank. Wanneer ze deze 1 – op – 1 zouden inzetten om een hypotheek te verlenen, was er niets aan de hand geweest. Maar het ligt anders: deze 300.000 euro wordt tot 9 keer opnieuw gecreëerd, waarbij er telkens een deel voor de wettelijke reserve wordt gestald. De bank betaalt de Centrale bank hiervoor 1% rente (of lager).

DAT ZIET ER ZO UIT: In Kas: 300.000 euro (een Passiva, de bank is het de Centrale bank schuldig) Reserve 10% = 30.000 euro (wettelijk bepaald) Hypotheek 1: 270.000 euro (een Activa, zij hebben het uitgeleend aan …)

Een eerste hypotheek, daar lijkt niets mis mee te zijn, maar daar verdienen ze nauwelijks iets mee. Een beetje rente, niets meer. Dus wat doet de bank? Ze passen de Fractionele Bankiers-goocheltruc toe: In Kas: 270.000 euro (het geld van Hypotheek 1, een Activa, wordt plotseling weer een Passiva!) Reserve 10% = 27.000 euro (breek regels omtrent bankreserves niet, anders komt de AFM) Hypotheek 2: 243.000 (en voilà: we hebben een nieuw Activa (!) van 243.000 euro gecreëerd)

In Kas: 243.000 euro Reserve 10% = 24.300 euro Hypotheek 3: 218.700

In Kas: 218.700 euro Reserve 10% = 21.870 Krediet 4: 196.830

Enzovoort, enzovoort! Dit MOGEN de banken tot 9 maal(!) toepassen op het oorspronkelijke bedrag en noemen we dus ‘de geldcreatie’. Wij noemen het ook wel creatief boekhouden, want waaraan ontlenen deze kredieten hun feitelijke waarden? JUIST: aan de oorspronkelijke 300.000 euro !! Wat doet dat met de waarde?!

UITKOMST/RESULTAAT: (bij 9 maal hypotheekcreatie) Reserves: 165.397 euro (voor het geval dát, heeft de bank dit als vermogen beschikbaar), Hypotheken: 1.653.964 euro (goed voor de economie, krikt de omzet en huizenmarkt op!) én de werkelijke diefstal: 1.488.560 euro (RENTE: 20jaar tegen 4,5%, ongewogen berekend voor het gemak)

OMZET 3.307.921 euro ‘KOSTEN’ 300.000 euro (lening van de ECB) RESULTAAT 3.007.921 euro

CONCLUSIE: Het geld dat de bank geleend heeft bij de ECB is volgens de boeken helemaal afgedekt. Het geleende bedrag is vertienvoudigd met een aantal simpele administratieve handelingen. Realiseert u zich goed dat de bank hiermee fraudeert, want uw handtekening heeft deze geldcreatie mogelijk gemaakt!

Nu is er ook nog het geld dat “geleend” wordt van de Europese Centrale Bank (ECB) en van de Federal Reserve in Amerika. Alle banken in Europa lenen geld van de ECB en daarmee heeft deze bank absolute monopolie op het geld. Dit komt vooral omdat de ECB geen staatsbedrijf is of een Europees staatsorgaan, maar een prive-onderneming. Dit geldt ook voor De Nederlandsche Bank, al voordat de ECB bestond. De ECB maakt geld uit het niets en vraagt er vervolgens rente over. Deze rente is vrij laag, echter als er geld geleend wordt aan honderden of misschien wel duizenden banken, maakt dat het een enorm winstgevend bedrijf. Op deze manier ontstaan dus ook alle schulden en de schuldencrisis. Dit is begonnen in 2008 met de kredietcrisis. In Nederland zijn een heleboel banken genationaliseerd, omdat ze dreigden om te vallen. Vervolgens moet de burger de rekening betalen om deze banken te redden. Feitelijk zijn er helemaal geen schulden, want er is ook helemaal geen geld. Gezien het feit dat de centrale banken een monopoliepositie hebben en geld uit niets maken. In Nederland staan twee bedrijven die dit doen voor de ECB, zodat zij zich verder hebben kunnen indekken. Zowat al het geld dat in omloop is, is puur gebaseerd op vertrouwen van u en ik. Wij kunnen u melden, dat er geen aanleiding is om dit criminele geld om wat voor reden dan ook te vertrouwen.

Een ander soort fraude, die ook bijna alle banken toepassen, is securitisatie. Wat er simpelweg gebeurd, is dat uw hypotheeklening wordt doorverkocht aan verzekeringsmaatschappijen. Het wordt ook wel een stille cessie genoemd. De bank knipt haar beleende hypotheken in kleine delen op en verkoopt ze vervolgens aan verzekeringsmaatschappijen. In ruil daarvoor verzekert dezelfde maatschappij 100% bij executie. De cessie kan echter pas worden tegengeworpen aan de debitor cessus (diegene die de klos is) zodra de cessie aan hem is medegedeeld. Dit gebeurt niet/nauwelijks of nooit, en is dus FRAUDE!. Dit instrument gebruikt de bank voornamelijk om nog meer winst te maken. Hierdoor kan de bank namelijk meer hypotheken afsluiten, eventueel tegen lagere rente en de winst behaald door de verkoop van het vastgoed in de eigen zak steken. Hierdoor moet u als lezer nu toch beseffen dat we door deze grote gokschandalen in de problemen zijn geraakt en nog verder raken als het zo doorgaat. De banken en regeringen spelen gewoon een gokspel op grote schaal. De wereld wordt geregeerd door geld en laat dat nou net de levensader zijn van onze maatschappij. Zonder geld, geen leven immers. Alle crises zijn hierdoor ontstaan en waren niet nodig geweest, als we niet deze absurde marktwerking hadden gehad.

Wat kan hiertegen gedaan worden? Ook hier hebben we een oplossing voor bedacht en reeds naar de voltallige Nederlandse regering gestuurd. Het betreft een Pentair economisch bestel. Dit houdt in het kort in, dat de geldscheppende kracht bij een nationale bank komt te liggen. Daarnaast kan er geen rente gevraagd worden over het fiduciair geld ofwel fiat geld. Het zal dan ook niet nodig zijn om geld weg te halen bij de banken. De geldcreatie kan gewoon doorgaan en hypotheken kunnen blijven worden verstrekt. Daarnaast wordt er een Pentair waarborgfonds opgericht, dat dienst zal doen als vangnet. Op de korte termijn zou dit inhouden, dat alle banken gewoon kunnen blijven bestaan. De lange termijn zal uitwijzen, dat er maar één bank nodig is. Bijvoorbeeld de ABN AMRO, die al een staatsbank is. Deze bank kan eventueel een tweede munt in omloop brengen naast de euro. Op deze manier zijn we heel snel af van de eurocrisis.

Alleen dan nog steeds werken we met geld als ruilmiddel. Als geld niet meer zo schaars is als het nu is en toch uit niets gemaakt wordt moet het toch ook mogelijk zijn zonder te kunnen. Zolang geld bestaat, rente of geen rente, zal er lijden en verschil zijn in de wereld. Nog steeds lijdt 50% van de wereld extreme honger. Tot de dood aan toe. Daaraan zijn wij allemaal schuldig. Hoezo moeten banken blijven bestaan? De Pentaire hypotheek en Bank zijn een prolongatie van wat is, ieder verkapt geldsysteem is dat. Het is uitstel van het onvermijdelijke: executie. Waar geld is, is crisis en daar is verlies, executie, lijden. Allen ONNODIG. Omdat we allen doodsbenauwd zijn voor datgene wat we niet kennen, sluiten we daardoor datgene uit.

Hoe meer mensen hier zich bewust van worden en ernaar gaan handelen, des te eerder dit bereikt wordt.

Voor voorbeeldbrieven en voorbeeldaangiftes kunt u meer informatie vinden op de volgende websites:

www.ont-moeting.eu www.geldgeweld.nl
www.praktijkredhawk.nu
http://www.facebook.com/pages/Brief-naar-de-Bank/102141323266056?ref=ts&fref=ts

http://www.facebook.com/Geldgeweld?fref=ts

Bijdrage: Edwin Berghuis

Bron: www.argusoog.org

Dit vind je misschien ook leuk...