Bernhard de verzetsprinz: postuum gesnapt

WILLEM SASSENWILLEM SASSEN – COLLEGA SS-ER VAN DE “VERZETSPRINZ”.

Voor alle Nederlanders, maar met name voor degenen die een zelfverklaarde verzetsheld nog steeds een warm hart toedragen. Speciaal voor de sympathisanten van landverraders en collaborateurs, die niet weten hoe de vork werkelijk in de steel zit: OPGELET!

Bernhard Zur Lippe B., de geïmporteerde verzetsprinz was niet alleen een schuinsmarcheerder, overspelige, hoerenfrequenterende landverrader en de allerhoogste top-deserteur, maar ook nog een collaborateur van de Duitse bezetter en haar Nederlandse sympathisanten.

Eén van die sympathisanten was ene Wim Sassen, een actieve SS-er die zes jaar na de oorlog als tolk dienst deed voor Bernhard, terwijl hij door de Nederlandse en Belgische autoriteiten nog steeds werd gezocht. De verzetsprinz, die geen zee te hoog ging, als hij zijn vriendjes uit de wind moest houden, rekende deze voortvluchtige SS-er Willem Sassen blijkbaar tot zijn vertrouwelingen.

Willem Sassen was echter in België ter dood veroordeeld wegens zijn rol in de oorlog. Hij vluchtte naar Argentinië, rekende Eichmann tot zijn vriendenkring, was PR adviseur van Péron, Stroessner en Pinochet, een bonte verzameling NAZI-sympathisanten, die moord en marteling in de praktijk brachten om hun punt te maken. Sassen voelde zich als een vis in het water en reisde ook nog eens de wereld rond met een diplomatiek paspoort. Verjaring heet dat dan bij Justitie. In België kon hij zich niet meer vertonen. Dus de Verzetsprinz had hem moeten laten kidnappen en over moeten brengen naar Antwerpen, dan had hij zijn terechte straf ondergaan. Met Adof Eichmann gebeurde immers exact hetzelfde? Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...