Kanker groeit als kool van fructose

High-fructose-corn-syrup_jpg

High FructoseHigh-fructose corn syrup is de voornaamste bron van calorieën in de Verenigde Staten. Behalve dat het kwik bevat, een bekende kankerverwekkende stof, voeden kankercellen zich in feite met high-fructose corn syrup nadat het wordt [[gemetaboliseerd]] door de lever.

Een recent onderzoek, gepubliceerd in de Expert Opinion on Therapeutic Targets, onderzocht het verband tussen geraffineerde suiker en kanker. De resultaten voegen verder bewijs toe aan de rapporten van de vele gezondheidsdeskundigen en wetenschappelijke onderzoeken die het verband hebben getrokken tussen excessieve suikerconsumptie en de ontwikkeling van kanker.

De onderzoekers wezen op de vele manieren waarop fructose rechtstreeks bijdraagt aan het risico op kanker en andere gezondheidsproblemen, inclusief:

*DNA schade

*Ontstekingen

*Veranderde cellulaire stofwisseling

*Verhoogde productie van vrije radicalen

Volgens Lewis Cantley, directeur van het Cancer Center in het Beth Israel Deaconess Medical Center aan de Harvard Medical School, zijn zoveel als 80 procent van alle kankers “veroorzaakt door ofwel mutaties of omgevingsfactoren die werken aan vergroten of het effect imiteren van insuline op de beginnende tumorcellen”.

Vergelijkbare onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research, ontdekte dat de wijze waarop de suiker wordt gemetaboliseerd de groei van kanker stimuleert. De onderzoekers rapporteerde:

Belangrijk is dat fructose en glucose metabolisme heel verschillend zijn. Deze bevindingen tonen aan dat kankercellen gemakkelijk fructose kunnen metaboliseren om proliferatie te verhogen.

Wat echter zorgwekkender is, is dat wetenschappers die het onderzoek uitvoerden alvleesklierkankercellen gebruikte, algemeen beschouwd als de meest dodelijke vorm van kanker. De ontdekking was enorm, want niet alleen hebben de onderzoekers aangetoond dat tumorcellen zich voeden met suiker (glucose) maar de tumorcellen gebruikte fructose voor de celdeling met het oog op het versnellen van de groei en verspreiding van de kanker. Fructose consumptie heeft daadwerkelijk geleid tot een enorme toename van de groei van tumorcellen en proliferatie, ver boven dat van glucose.

Deze kankervoedende fructose is wat de meerderheid van de Amerikanen op een dagelijkse basis consumeren, tot het punt waar high-fructose corn syrup hun nummer één bron is van calorieën. Zelfs kinderen consumeren excessieve hoeveelheden suiker in pakken sap, snoep en zelfs ‘gezonde’ sport dranken. De hoeveelheid is zo extreem dat de gemiddelde Amerikaan ongeveer 150 gram suiker per dag consumeert terwijl veel experts geloven dat de hoeveelheid rond de 15 gram per dag of lager moet liggen om kanker te voorkomen.

Het alomtegenwoordige karakter van fructose is zo duidelijk aanwezig in de voedselvoorziening dat het in een of andere vorm terug te vinden kan zijn in 5 van de top 10 bronnen van calorieën in Amerika, volgens een USDA rapport. Nu kanker aantallen doorgaan te exploderen is het van groot belang dat dieetveranderingen worden gemaakt, inclusief de verwijdering van fructose uit de wereldwijde voedselvoorziening.

Natuurlijke zoetstoffen zoals [[Stevia]] bevat 0 calorieën en hebben bewezen ziekten zoals diabetes te voorkomen en terug te draaien. Het is tijd dat we de voedselvoorziening vernieuwen en natuurlijke zoetstoffen gebruiken als instrumenten om kanker en obesitas over de hele wereld op natuurlijke wijze te verminderen.

Voor aanvullend onderzoek over het brede scala van bijwerkingen geassocieerd met fructoseconsumptie heeft GreenMedInfo onderzoek geïndexeerd over meer dan 75 gezondheidscondities in verband met fructoseconsumptie.

Bron: greenmedinfo.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.