Vegen Apple, Microsoft, Facebook e.a. hun NSA-straatje schoon..?

NSA-statue-of-libertyZijn wij nou zo in de verkeerde war of proberen de grote jongens, zoals Microsoft, Apple, Facebook, YouTube en al die andere bedrijven die de NSA zouden hebben geholpen met spionage-activiteiten tegenover burgers, ons zand in de ogen te strooien.. De ene ná de andere multi-national, die door klokkenluider Edward Snowden was verlinkt, probeert haar vege lijf te redden. Maar maakte Snowden niet het bestaan van het zogeheten PRISM-programma bekend..? Een programma dat gebruikt wordt via het grenzeloos toegang verschaffen aan de Amerikaanse Nationale Veiligheidsdienst via een achterdeur van alle grote servers van deze bedrijven..?!

owel Facebook als Apple waren er inmiddels als de kippen bij om hun blazoen schoon te kletsen. Volgens Apple zou, tussen december 2012 en mei 2013 zo’n vier- tot vijfduizend keer door Amerikaanse overheidsinstanties verzocht zijn tot het overhandigen van gebruikersinformatie. Dat maakte Apple bekend in een verklaring.. In totaal zou het volgens Apple om 9,000 tot 10,000 accounts of apparaten gaan, waarvan gegevens zijn opgevraagd.  Volgens Apple heeft het toestemming van de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten gekregen om een deel van deze informatie vrij te geven.

Een paar dagen geleden kwamen Microsoft en Facebook ook al naar buiten over de dataverzoeken van de NSA. Aanleiding was nog steeds het nieuws dat deze NSA toegang kreeg tot de gegevens van de grote Amerikaanse internetbedrijven, in het kader van de nationale veiligheid en terrorismebestrijding. Maar de gegevens van Apple gaan in de eerste plaats echter niet alleen over de NSA. Want het grootste deel van de dataverzoeken werd gedaan naar aanleiding van bijvoorbeeld vermissingen of de opsporing van criminelen.  Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...