Nato in propaganda-oorlog tegen Syrische volk!!

BBC-propaganda

Waarom nieuwe foto’s in scene zetten, als de ‘oude’ nog zo goed zijn. Het volk let toch niet op.. De BBC bij de zoveelste manipulatie gepakt!! Een foto die gebruikt werd in 2003 (!!) word evenzo ‘vrolijk’ ingezet om het volk te beduvelen in het kader van de massaslachting bij Houla in Syrië, enkele weken geleden..!! (klik voor het hele artikel!) Zie het commentaar onderaan dit artikel, van de fotograaf die de foto maakte in 2003 in Irak. Met dank aan de ‘kwaliteitszender’ BBC, die deze doortrapte leugens verspreidde..! Commentaar van de fotograaf, Marco di Lauro: “Ik was volledig verrast dat de BBC op de voorpagina van haar site, een foto gebruikte van mij uit 2003, die ik in Irak had gemaakt. De BBC gebruikte de foto in haar recente artikel over de massaslachting in het dorpje Houla, waarbij de BBC meldt, dat de foto in haar bezit kwam, ‘via een activist die de foto nam en aan de BBC toezond’… Dit is dus gewoon niet het geval..! Ik heb die foto gemaakt in 2003 voor een reportage die getiteld was: ‘Irak, de naweeën van Saddam’..”

Hierboven één van de meest schrikbarende stukken propaganda die wereldburgers voor de kiezen krijgen in het kader van ‘de gewelddadigheden van het Syrische regime tegen haar burgers’...!

Thierry Meisan is een Franse intellectueel die oprichter/voorzitter is van het zg. ‘Voltaire Network’ én de ‘Assen voor Vredes-Conferenties’. Hij schrijft columns, waarvan we de hieronder geplaatste column voor je vertaald hebben. De columns gaan over internationale relaties tussen landen en worden geplaatst in dag- en weekbladen in Arabische landen, Spanje en Rusland. Zijn laatste 2 gepubliceerde boeken: ’9/11: de grote Leugen’ en ‘Pentagate‘.

* * *

regie-TV

De ‘krachten achter de schermen’ blijken dat steeds meer letterlijk te zijn.. Informatie en vooral valse informatie, in de vorm van leugens en bedrog, zijn meer regel dan uitzondering in de huidige nieuwsvoorziening.

NATO in propaganda-oorlog tegen Syrische volk.!!

Thierry Meyssan © 2012

2012 © vertaling WantToKnow.nl/Guido Jonkers

Misschien vandaag al, anders met een paar dagen, zullen de Syrische burgers, die naar hun nationale Tv-station willen kijken, bemerken dat andere ‘Tv-programma’s’ worden uitgezonden, andere dan ‘normaal’. Dit zijn programma’s die door niemand minder zijn gemaakt dan de CIA. Er zullen beelden worden vertoond van massamoorden, beelden die in studio’s zijn opgenomen en waarbij natuurlijk de Syrische overheid de schuld in de schoenen geschoven wordt. Ook zullen er beelden zin van demonstrerende bevolkingsgroepen en ministers en generaals die hun ontslag indienen. President Al-Assad zal op de vlucht slaan, waarbij de ‘rebellen’ in de grote stadscentra zich zullen verzamelen. Een nieuwe ‘overheid’ zal zich installeren in het presidentiële paleis.

Het is een operatie van desinformatie, die direct vanuit Washington zal worden geleid door Ben Rhodes, de VS-officier belast met ‘national security advice for strategic communications’. Het is zijn doel om de Syriërs te demoraliseren, zodat de weg gebaand wordt voor een machtsovername. De NAVO, in haar wiek geschoten door de veto’s van Rusland en China, zal er aldus tóch in slagen om Syrië te ‘veroveren’, zonder dat het land ‘legaal’ wordt aangevallen, zoals dat het geval was met Libië..! Wat voor oordeel je ook hebt over de actuele gebeurtenissen in Syrië, een machtsovername zal elke hoop op democratisering de grond inslaan.

Joseph_Goebbels

Joseph Goebbels, NAZI-opperhoofd inzake valse informatie-verspreiding.. En ‘natuurlijk’ alles keurig verpakt in een ‘Ministerie van Voorlichting en Propaganda’..

De tweede meeting werd gehouden voor ingenieurs en technici om de fictieve plaatjes te fabriceren, waarbij een deel werd gemixt met buitenstudio-opnames, en het andere deel met computer gegenereerde opnames. Tijdens de afgelopen twee weken zijn er studio’s in Saudi Arabië opgezet, waarbij replica’s werden gebouwd van de twee presidentiële paleizen in Syrië en de grote pleinen van Damascus, Aleppo en Homs. Studio’s van dit type bestaan al in Doha (Qatar), maar bleken niet toereikend te zijn.

De derde ontmoeting werd geïnitieerd door generaal James B. Smith, de ambassadeur van de VS, een vertegenwoordiger van het UK, prins Bandar Bin Sultan (die door voormalig U.S-president George Bush werd betiteld als zijn ‘zoon’, zodat de pers in de VS hem ‘Bandar Bush’ is gaan noemen). In deze ontmoeting werden dus de media-acties gecoördineerd met hen die we kennen van het ‘Vrije Syrische Leger’.. Hierin spelen de huurlingen van prins Bandar een beslissende rol.

De hele operatie is al verschillende maanden dus gaande, maar de U.S. National Security Council, de Amerikaanse Veiligheidsraad, besloot om het e.e.a. te versnellen, nadat gebleken was dat de Russische president, Vladimir Putin, het Witte Huis had laten weten dat hij zich met alle middelen zou verzetten, zo nodig met geweld, tegen ongeacht welke illegale NAVO-millitaire interventie in Syrië.

De operatie krijgt nu een dubbele bedoeling: de eerste is om valse informatie te verspreiden en de tweede is om alle mogelijke reacties te censureren. Het inbreken in TV-satellietstations is niet nieuw. Onder druk van Israël en de VS, en met steun van de EU, werden één voor één Tv-kanalen geblokt in Libanon. Palestina, Irak, Libië en Iran. En daarbij worden geen satellietkanalen uit de rest van de wereld gecensureerd.. Dat zou ons ook te denken moeten geven.

Het uitzenden van ‘vals nieuws’ is natuurlijk zo oud als de weg naar Rome. Maar er zijn natuurlijk, vooral door nieuwe, fenomenale technische ontwikkelingen, enorme stappen gemaakt om van propaganda een ‘ware kunst’ te maken, de laatste decennia.

propaganda-for-dummies

Gat in de markt..? Propaganda voor ‘Sheeple’..?

• In 1994 werd via een popmuziek-station ‘Free Radio of the Thousand Hills” (RTML) het startschot gegeven voor de genocide in Rwanda, onder de leus: ‘Kill the cockroaches!’. (‘Vermoordt de pissebedden’)

• In 2001, NATO gebruikt de media om haar versie van de 9/11-aanslagen te verspreiden en daarmee haar agressie tegen Afghanistan en Irak te rechtvaardigen. Ook toen al was het Ben Rhodes die –aangesteld door de Bush-regering- het rapport van de commissie Kean/Hamilton over de aanslagen aan de media presenteerde als ‘nieuws’.

• In 2002 gebruikte de CIA maar liefst 5 TV-kanalen in Venezuela (Televen, Globovision, ValeTV en CMT) om een vals bericht de wereld in te helpen, waarbij het Venezolaanse volk spook-betogers te zien kreeg, die zogenaamd de verkozen president, Hugo Chávez, zouden te pakken hebben genomen, waarbij ze hem hadden gedwongen om af te treden. Maar feitelijk was hij TEGELIJKERTIJD het slachtoffer van een militaire machtsgreep…!

• In 2011, fungeerde TV-zender ‘France 24’als het ministerie van informative voor de Libische zender CNT’ volgens een getekend contract..! Tijdens de slag om Tripoli produceerde ook NATO valse studiofilms, die vervolgens werden uitgezonden via Al-Jazeera en Al-Arabiya. Hierbij werden –later door velen ontmaskerde- valse beelden getoond van ‘Libische rebellen’ op het centrale plein in Tripoli. In werkelijkheid waren de ‘opstandelingen’ nog mijlenver van de hoofdstad verwijderd! De consequentie van deze valse berichtgeving was dat de inwoners van Tripoli overtuigd werden dat de oorlog was verloren en hun verzet volledig opgaven..!

Tegenwoordig ondersteunen de media een oorlog niet alleen, ze produceren hem nu zelfs!

bbc-british-brainwashing-channelEn vanzelfsprekend is dit volledig tegen de principes van internationale wetgeving.. In de eerste plaats is daar Artikel 19 van de ‘Universal Declaration of Human Rights’, de Universele Verklaring van Mensenrechten, waarbij wordt gerelateerd aan het feit dat:
“het ontvangen en deelnemen aan berichtgeving en ideeën door ongeacht welk medium en ongeacht welk geschil”.
Maar bovenal zijn de nieuwspropaganda-leugens in overtreding met een paar resoluties die zijn aangenomen door de UN-Algemene Vergadering. Dit gebeurde juist ná de Tweede Wereldoorlog, toen bleek dat de Nazi’s vooral door manipulerende propaganda het Duitse volk hadden bedonderd. Het zijn de resoluties 110, 381 en 819 die het verbieden om:

‘Obstakels op te werpen die vrije uitwisseling van informatie en ideeën hindert’ (Dat is natuurlijk het geval met het afsnijden van de officiële Syrische TV-kanalen..!) Daarnaast was er de resolutie die spreekt over: ‘het verbod op alle propaganda die een bedreiging vormt voor, of die uitdaagt tot het verbreken van vrede en alle daden van agressie.’
Het is dus WETTELIJK geregeld, wereldwijd, dat propaganda een misdaad is tegen de vrede, de ergste misdaad feitelijk, omdat deze oorlogsmisdaden en genocide fasciliteert

.
Thierry Meyssan

Bron: Komsomolskaïa Pravda

Voor een aantal propaganda-voorbeelden, kijk je:

HIER De fake-interviews van ene ‘Danny’ over de gruweldaden die het bewind van Assad zou hebben begaan.. Valse berichtgeving dus!!

* * *

HIER Valse berichtgeving door het algemeen als ‘neutraal’ beschouwde ‘Al Jazeera’..

* * *

HIER Last but not least..
Waarom zou het Syrische regime kinderen koelbloedig vermoorden..???
Is het massa-moordenaarswerk op kinderen gedaan door de ‘opstandelingen’
om jouw en mijn sympathie voor hen op te wekken,
of beter geformuleerd: ‘anti-pathie’ tégen de Syrische leider Assad…??!!

x
* * *
X

DIT Hieronder het commentaar van de fotograaf,
die in 2003 de foto van de dode lichamen maakt in Irak.
(zie bovenaan het artikel!)

Deze foto werd onlangs door de BBC als officiële foto uitgegeven
inzake de massaslachting in Houla/Syrië..!

Opnieuw de vraag: wie zijn de WARE MOORDENAARS…?
Wellicht dat je HIER wijzer wordt..?

Dit vind je misschien ook leuk...