Vicepremier van Defensie Rogozin kondigt totale herbewapening Rusland aan

rusland mobiliseert oorlogsmateriaal

rusland mobiliseert oorlogsmateriaalInzet: vicepremier van het militair-industriële complex Dmitry Rogozin, met op de achtergrond een Topol-M ICBM, waar Rusland afgelopen week een testlancering mee uitvoerde.

De VS en de NAVO zijn te ver gegaan met hun bemoeienissen in Oekraïne en hun dreigementen aan het adres van Rusland, vindt vicepremier van Defensie Dmitry Rogozin. ‘Niemand zal nu de herbewapening van ons leger en onze vloot, en het nieuw leven inblazen van onze defensie-industrie en militaire kennis betwijfelen.’ (1) Gisteren liet het Kremlin weten ernstig te overwegen het START-verdrag met de VS, dat voorziet in het verminderen van het aantal strategische kernwapens, op te zeggen.

Vorige week noemden de Israëlische defensiespecialisten van DEBKAfile het beleid van de VS en de EU ten aanzien van de crisis in Oekraïne al ‘een enorme strategische blunder’. Dat lijkt geenszins overdreven te zijn, nu steeds duidelijker wordt dat de situatie in Oekraïne een rode lijn is voor de Russen.   Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...