Vitamine D helpt symptomen astma verminderen

zonlichtWetenschappers van het King’s College in Londen beweren dat vitamine D helpt symptomen van astma te bestrijden. Supplementen kunnen binnenkort worden gebruikt als behandeling naast andere geneesmiddelen. De ‘zonneschijn’-vitamine zorgt voor een lager niveau van de natuurlijke chemische stof in het lichaam die de symptomen van astma verergert. De vitamine D helpt gemakkelijker te ademen.

 

Bijwerkingen Astma is een ontsteking van de luchtwegen, waardoor ze vernauwen. Dat resulteert in aanvallen van kortademigheid en een piepende ademhaling. In sommige gevallen kan astma zelfs fataal zijn. Ernstige astma wordt op dit moment behandeld met een medicijn met corticosteroïden. Dit medicijn kan schadelijke bijwerkingen hebben.

Onderzoeksleider professor Catherine Hawrylowicz zei over de resultaten: “Ze zijn zo positief dat we de mogelijkheden van vitamine D als potentiële behandeling verder gaan onderzoeken in een klinisch onderzoek.” Onderzoeker Malayka Rahman vult aan: ‘We weten dat veel astma-patienten zorgen hebben over de bijwerkingen van hun medicijnen. Dus als het klinische onderzoek aantoont dat vitamine D inhoudt dat men minder medicijnen kan gebruiken, zou dit een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen hebben.”

Voedingsbron Er zijn steeds meer aanwijzingen dat een tekort aan vitamine D verantwoordelijk is voor het ontstaan van een aantal ziektes, waaronder kanker en astma. Het lichaam maakt de meeste vitamine D aan door zonlicht, maar vette vis is ook een goede voedingsbron. Ook kunnen supplementen ingenomen worden.

Bron: Daily Mail

Dit vind je misschien ook leuk...