Geweld-inducerende geneesmiddelen

Studie toont de top tien van op recept verkrijgbare geweld-inducerende geneesmiddelen(NaturalNews) Het Instituut voor “veilig medicatie gebruik” (ISMP) heeft onlangs een studie gepubliceerd in het tijdschrift “PLoS One” waarin gewezen wordt op de tien gevaarlijkste voorgeschreven medicijnen die ervoor zorgen dat patiënten gewelddadig worden. Onder de top tien van meest gevaarlijke, zijn onder andere de antidepressiva`s Pristiq (desvenlafaxine), Paxil (paroxetine) en Prozac (fluoxetine).

 De bezorgdheid over de extreme negatieve bijwerkingen van de vele populaire antidepressiva`s en antipsychotica`s blijven maar stijgen, omdat deze medicijnen niet alleen ernstige gezondheids-klachten veroorzaken onder de gebruikers, maar zelfs een aanzienlijke bedreiging vormen voor de samenleving. Het ISMP rapport geeft aan, dat volgens het Rapporteer System van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), vele populaire medicijnen zelfs verbonden worden aan doodslag.

 Het merendeel van de drugs uit die top tien van meest gevaarlijke zijn de antidepressiva`s, maar er vallen ook enkele andere medicijnen onder zoals: medicatie voor slapeloosheid, medicatie voor aandachts-stoornissen (ADHD), een geneesmiddel tegen malaria en zelfs een anti-rokers medicijn.

 Zoals gerapporteerd in de “time”, is de top tien lijst als volgt:

 10. Desvenlafaxine (Pristiq) – Een antidepressivum dat het serotonine en noradrenaline beïnvloedt. Dit medicijn wordt 7,9 keer vaker geassocieerd met geweld dan andere drugs.

 9. Venlafaxine (Effexor) – Een antidepressivum dat angststoornissen onderdrukt. Dit medicijn wordt 8,3 keer vaker geassocieerd met geweld dan andere drugs.

 8. Fluvoxamine (Luvox) – Een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI) die 8,4 keer vaker geassocieerd wordt met geweld dan andere medicijnen.

 7. Triazolam (Halcion) – Een benzodiazepine tegen slapeloosheid, die 8,7 keer vaker geassocieerd wordt met geweld dan andere drugs.

 6. Atomoxetine (Strattera) – Een medicijn tegen ADHD deze heeft 9 keer vaker de kans geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen.

 5. Mefoquine (Lariam) – Een medicijn tegen malaria die 9,5 keer meer kans heeft om geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen.

 4. Amfetaminen – Dit algemene ADHD medicijn heeft 9,6 keer meer kans om geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen. 

 3. Paroxetine (Seroxat) – Een SSRI antidepressivum dat 10,3 keer meer de kans heeft om geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen. Deze is ook gekoppeld aan ernstige ontwenningsverschijnselen en zelfs aan geboorteafwijkingen.

 2. Fluoxetine (Prozac) – Een populaire SSRI antidepressivum die 10,9 keer meer de kans bied om geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen.

 1. Varenicline (Chantix) – Een anti-rokersmedicijn welke een schokkende 18 keer meer de kans bied om geassocieerd te worden met geweld dan andere medicijnen.

Als aanvulling wil ik u deze link niet ontnemen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.