Doet Monsanto nu zichzélf de strop om..?

TarweHoe ironisch kan het zijn..? Nog geen week geleden gaan in 52 landen en in zo’n 436 steden ter wereld een paar miljoen mensen de straten op, om tegen de uitwassen van het bedrijf Monsanto te protesteren, en nu blijkt Monsanto zich eigenlijk zélf de nek om te gaan draaien..! Want het lijkt er nu op dat Amerikaanse boeren, vele miljarden dollars aan omzet zullen gaan verliezen, omdat Amerikaanse tarwe met genetisch gemanipuleerde tarwe van Monsanto is vervuild..!

Amerikaanse, gemanipuleerde tarwe is nog niet goedgekeurd door de autoriteiten in de VS voor consumptie, laat staan elders in de wereld. De oorzaak van deze besmetting ligt simpelweg in de vele open-veld-experimenten die Monsanto uitvoert met GMO-tarwe. Hierdoor is het zaad van GMO-tarwe natuurlijk relatief simpel in staat zich te verspreiden en zich te kruisen met normale tarwe..!

Japan, dat de grootste tarwe-importeur is van VS-tarwe, heeft inmiddels al een groot aantal orders gecancelled van witte tarwe uit het Westen en Noord-Westen van de VS, vanuit het mogelijke gevaar dat deze tarwe ‘besmet’ kan zijn met GMO-tarwe..!

Het was het Amerikaanse Ministerie van Landbouw, het USDA (Department for Agriculture), dat genetische gemanipuleerde tarwe tegenkwam op een boerderij in Oregon. Monsanto heeft experimenten lopen met dezelfde tarwe in maar liefst 16 Amerikaanse staten, waaronder Oregon. Dit gebeurt al vanaf 1998 en de experimenten zouden beëindigd zijn in 2005, JUIST omdat met vreesde voor datgene wat nu is gebeurd.. Besmetting van ‘normale’ tarwe door genetisch gemanipuleerde tarwe..! In 2012 exporteerde de VS voor maar liefst US$ 8 miljard aan tarwe, bijna de helft van de tarwe-oogst in de VS. En bijna álle tarwe uit Oregon wordt geëxporteerd. Ook de Europese Unie heeft al laten weten dat het inkomende tarwe-vrachten zal blokkeren en uitgebreid zal testen op genetische gemodificeerde tarwe.  Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...