Oekraïense troepen leggen massaal de wapens neer

gasleidingen

gasleidingenZoals ik gister al aankaartte is het niet zeker of de 130.000 – of door andere sites beweerde 160.000 – Oekraïense troepen wel trouw zullen zijn aan de nieuwe post-coup-regering. Een belangrijke mogelijke oorzaak voor het niet loyaal zijn aan het nieuwe pro-Europa regiem is dat de meeste militairen van de Russische etniciteit zijn. Daarnaast hebben we het over een leger van dienstplichtigen. En bij dienstplichtigen heb je al te maken met een onvrijwillige keuze om in het leger te gaan in vergelijking tot een beroepsleger. Bovendien kan men op een beroepsleger langdurigere brainwash tactieken toepassen en is het wel of niet carrière maken binnen het leger gekoppeld aan de loyaliteit. RT.com meldt nu dan ook dat de Oekraïense militairen massaal dienst weigeren.

Interessant om te vermelden is ook dat het Russische Gazprom per direct 1,5 miljard dollar aan openstaande gasrekeningen opeist. Dit komt exact overeen met de door het Westen aangeboden directe hulp. Al met al zijn de slachtoffers niet de leiders die dit schaakspel spelen, maar de bevolking die de gevolgen van dit imperialistisch getouwtrek van Europa en Amerika merkt door keiharde inflatie.

– See more at: http://www.martinvrijland.nl/2014/03/02/oekraiense-troepen-leggen-massaal-de-wapens-neer/#sthash.buAKwmKa.dpuf    Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...