Wat gebeurt er met ons lichaam na het drinken van cola?

Glas-Cola() Heb je je wel eens afgevraagd wat Coca cola eigenlijk is?

Na tien minuten…
Tien theelepels suiker in een glas cola veroorzaken een verwoestende aanslag op het organisme. De enige oorzaak waardoor er niet wordt gebraakt, is het fosforzuur dat de werking van de suiker verhindert.

Na twintig minuten…
Vindt er een verhoging van de insulinespiegel plaats. De lever zet de suiker om in vet.

Na veertig minuten…
De opname van cafeïne is voltooid. De pupillen van de ogen vergroten. De bloeddruk wordt verhoogd, omdat de lever meer suiker in de bloedstroom afvoert. De adenosine receptoren worden geblokkeerd, wat slaperigheid voorkomt.

Na 45 minuten…
Het lichaam verhoogt de aanmaak van het dopamine hormoon, wat het genotsgevoel in de hersenen stimuleert. Dit werkt op dezelfde manier als bij heroïne.

Na een uur…
Fosforzuren binden zich aan calcium, magnesium en zink in het maagdarmkanaal, wat de spijsvertering overbelast. Calcium wordt in hogere mate via de urine losgelaten.

Na meer dan een uur…
Het urineafdrijvende effect van cola komt nu in beeld. De calcium, magnesium en zink zijn verwijderd van het organisme, die onderdeel van de botten zijn, net als natrium. Op dit moment zijn we al prikkelbaar en ingehouden. De hoeveelheid aan water in de cola is al afgevoerd via de urine.   Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...