Wat is slowjuicen

SlowjuicerHet geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Slowjuicing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid (tot 90 toeren per minuut) te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden.

Gezonder dan een sapcentrifuge
Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij komt een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij. Een aanzienlijk deel van de vitaminen, mineralen en levende enzymen gaat daardoor verloren. Ook mengt zich bij het centrifugeren zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.

Waarom levende sappen?
Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het malen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen.

Met een slowjuicer perst u sap van een onvergelijkbare kwaliteit. De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap, maar ook in het behoud van meer voedingsstoffen en enzymen.

Veelzijdiger dan een blender
Een blender maalt groente en fruit fijn door middel van messen die op hoge snelheid roteren in een kan. Dit is een methode die geschikt is voor zachte of vloeibare ingrediënten zoals banaan, aardbei, mango en yoghurt. Voor hardere groente- en fruitsoorten, zoals appel, wortel, kool, enzovoorts, is een blender ongeschikt. Sommige vezels van rauwe groente kan de mens niet verteren. Bovendien blijven schillen en pulp altijd achter in het sap, waardoor het al snel een dik, klonterig mengsel wordt.

Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. U kunt achter elkaar sappen zonder dat u tussendoor pulp moet verwijderen. U maakt dus net zo makkelijk een supergezond wortel- of komkommersapje.

Milieubewust én gezond
Omdat een slowjuicer het sap tot de laatste druppel uit groenten en fruit perst, is het apparaat zeer economisch in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval.

De enige pers geschikt voor tarwegras
Een slowjuicer is dankzij de langzame, kneuzende persing de enige sapmachine die tarwegrassap kan maken. Sapcentrifuges en blenders vermalen het gras tot kleine, onverteerbare deeltjes. Met een slowjuicer bereidt u 100% pulpvrij tarwegrassap. Ook andere bladgroenten en kruiden, zoals spinazie, sla of munt, zijn uitsluitend te persen met een slowjuicer.

Wat kan een slowjuicer voor u doen?
Als u eenmaal besloten hebt om sappen een vast onderdeel te maken van uw dagelijkse voeding, zult u al snel de resultaten opmerken.
Een groente sap is zeer voedzaam en kan eventueel een eetmoment vervangen.
Na 10 dagen begint u zich merkbaar fitter te voelen. U slaapt beter en hebt bijvoorbeeld minder hoofdpijn. Uw stoelgang verbetert aanzienlijk.
Na 20 dagen bent u een deel van eventueel overgewicht kwijt. Ook ontwikkelt het drinken van sap zich tot een echte gewoonte.
Na 30 dagen zult u ontdekken dat het met enige beweging veel minder moeite kost om spiermassa te creëren. Ook barst u van de energie.

Bron: slowjuice.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.