NSA: toegang tot totale privé-internet-informatie

nsa-logoDe beer is los in de VS en in de wereld van informatievoorziening, spionage en internetvrijheid. Althans, vermeende internetvrijheid. Want zo vrij als je dacht dat je was, ben je niet. Maar laten we vooraan beginnen..

In een briljante zet van strategische journalistiek, heeft de Engelse krant de Guardian, het onderstaande, onthullende PRISM-plaatje vastgehouden, tot gisteren. Hierdoor was het mogelijk voor alle betrokken partijen om zichzelf, door het hele spionage-verhaal te ontkennen, helemáál in de nesten te werken, in het kader van hun deelname aan het spionageverhaal van de NSA (National Security Agency).

Want alle bedrijven die werden genoemd, ontkenden deelgenoot te zijn van het Amerikaanse ‘overheidsprogramma ’PRISM’, dat via de mega-computerservers van o.a. Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, AOL, Skype, YouTube en Apple, privé-informatie inzamelt van burgers. En toen eenmaal álle reacties van die bedrijven binnen waren, toen liet The Guardian’ het onderstaande plaatje zien, dat aantoont dat de NSA’s ‘FAA702’-operaties, gericht zijn op het automatich inzamelen van privé-informatie van burgers via de genoemde bedrijven.  Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...