Bewezen: complotdenkers hebben gelijk!

bush_ciaRecente studies van psychologen en sociologen in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk, suggereren dat, in tegenstelling tot de algemeen aanvaarde media-stereotypen, de media/sites die gelabeld zijn als publicatiebron van ‘samenzweringstheorieën’, veel gezonder zijn dan dié media die de officiële versie aanhangen van discutabele gebeurtenissen..!

De meest recente studie in dit verband, werd op 8 juli jl. gepubliceerd door psychologen dr. Michael Wood en dr. Karen Douglas van de Universiteit van Kent (UK). Hun studie was getiteld: ‘Wat is er met WTC-gebouw no. 7? Een sociaal-psychologische studie van een online-discussie over 9/11-samenzweringstheorieën.’ Een studie die dus de commentaren van ‘aanhangers van complottheorieën’ vergeleek met de conventionele commentaren van anti-samenzweringstheorieën op nieuws-websites.

Het ging daarbij om een ‘neutrale kijk’ op het gegeven dat ‘WTC-building no. 7′ ná de aanslagen van 9/11, het onderwerp is geworden van veel theorieën die de officiële versie van de gebeurtenissen tegenspreken. Sterker nog, het instorten van dit WTC-gebouw wordt niet eens genoemd in het officiële rapport van de onderzoekscommissie rondom 9/11.   Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...