Dertien bewezen geneeskrachtige eigenschappen van kokosolie

kokosnootTerwijl kokosolie zichzelf uit de modder van grote misleiding van de afgelopen jaren heeft gesleept, krijgt het nog steeds zelden krijgt de waardering het echt verdient. Niet alleen een “goed” verzadigd vet, kokosolie is ook een uitzonderlijke helende stof met tal van nuttige toepassingen in de gezondheidszorg.
Enkele voorbeelden van een “goed” verzadigd vet zijn inclusief:

Vetverbrandend,
Ironisch, is het niet? Een verzadigd vet dat het verlies van buikvet (de gevaarlijkste soort) kan versnellen. Wel, er zijn nu twee solide, menselijke studies die aantonen dat slechts twee eetlepels per dag (30 ml), bij zowel mannen als vrouwen in staat is om binnen 1-3 maanden het buikvet te verminderen.

 

Stimulatie van het brein,
Een inmiddels beroemde studie, gepubliceerd in 2006 in het tijdschrift Neurobiology of Aging, toonde aan dat de toediening van middellange keten triglyceriden (het meest overvloedig in kokosolie) aan 20 patiënten met de ziekte van Alzheimer of milde cognitieve stoornissen, resulteerde in een significante toename in ketonlichamen (binnen slechts 90 minuten na behandeling) geassocieerd met meetbare cognitieve verbetering bij hen met minder ernstige cognitieve disfunctie.

 

Hoofdluizen verwijderen,
In combinatie met anijsspray bleek kokosolie beter dan de insecticide permethrin (0,43 procent).

 

Wondheling,
Kokosnoot wordt sinds mensenheugenis gebruikt voor wondgenezing. Drie van de geïdentificeerde mechanismen van deze genezende effecten zijn het vermogen om re-epithelialisatie te versnellen, antioxidant enzymactiviteit verbeteren en het stimuleren van hogere collageen kruisverbanden in het weefsel dat aan het herstellen is. Kokosolie blijkt zelfs synergistisch te werken met traditionele behandelingen, zoals zilver sulphadiazine om brandwondenherstel te versnellen.

 

NSAID alternatief,
Van kokosolie is aangetoond dat het antiontsteking, pijnstillende en koortsverlagende eigenschappen heeft

 

Antimaagzweren werking,
Interessant is dat van kokosmelk (dat kokosolie componenten bevat) is aangetoond dat het even effectief is als het conventionele medicijn sucralfaat als NSAID geassocieerd antimaagzweer middel.

 

Antischimmel,
In 2004 werden 52 isolaties van Candida soorten blootgesteld aan kokosolie. De bekendste vorm, Candida albicans, bleek de hoogste gevoeligheid te hebben. Onderzoekers merkte op: “Kokosolie zou moeten worden gebruikt bij de behandeling van schimmelinfecties gezien het gegeven dat nieuwe medicijnresistente Candida species opduiken”.

 

Testosteron verhoger,
Kokosolie bleek de oxidatieve stress in de testes van ratten te verminderen wat resulteerde in aanzienlijk hogere niveaus van testosteron.

 

Vermindering van prostaatzwelling,
Kokosolie bleek de testosteron geïnduceerde goedaardige prostaatgroei in ratten te verminderen.

 

Verbetering van lipiden in het bloed,
Kokosolie verbetert consequent de LDL: HDL waarden in het bloed van degenen die het consumeren. Gezien dit effect kan kokosolie niet langer afgedankt worden omdat het dat “verzadigd vet” is dat de slagaders verstopt.

 

Vet oplosbare voedingsstoffen opname,
Kokosolie bleek recent superieur te zijn aan saffloerolie bij het verbeteren van tomaat carotenoïde absorptie.

 

Gezonde botten,
Van kokosolie is aangetoond dat het de oxidatieve stress in het bot verminderd, wat mogelijk de structurele schade in osteoporotisch bot kan voorkomen. Opmerking: Osteoporose is een mythe, zoals thans gedefinieerd door de T-score.

 

Zonnebrandolie,
Van kokosolie is aangetoond dat het UV straling met 30 procent blokkeert. Houd in gedachten dat dit goed is voor zover UVA stralen schadelijk zijn voor de huid, terwijl UVB stralen zeer gunstig zijn (wanneer de blootstelling matig is). Zorg ervoor deze lijst van andere zonblokkerende oliën te controleren.
Natuurlijk, bij het spreken over kokosolie, kijken we slechts naar een deel van de verbazingwekkende kokospalm. Van elk component, inclusief kokosnootvezels, kokosnooteiwitten en kokosmelk is experimenteel bevestigd dat het therapeutische toepassingen heeft.

Door, Sayer Ji.
www.greenmedinfo.com

Dit vind je misschien ook leuk...