Tanken voor 25 cent per liter? Het kan

tankstationHet Britse bedrijf Cella Energy heeft een manier ontwikkeld om waterstof goedkoop en praktisch op te slaan, wat het chemische element een realistisch alternatief voor benzine maakt.

Cella Energy doet sinds 2007 onderzoek naar een milieuvriendelijke superbrandstof en heeft zeer positieve resultaten behaald met waterstof.

De technologie is in het geheim ontwikkeld door professor Stephen Bennington en wetenschappers van het University College London en de Oxford-universiteit. Het bedrijf heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Shell Springboard Award 2011.

De technologie werkt als volgt: waterstof wordt opgezogen door nanovezels en opgenomen in kleine plastic bolletjes, die zo klein zijn dat ze dezelfde eigenschappen hebben als een vloeistof. Consumenten zouden aan de pomp geen verschil merken, behalve in hun portemonnee.

De prijs is namelijk zeer laag. De kostprijs aan de pomp zou tussen de 0,25 en 0,30 euro per liter kunnen bedragen. De grote oliemaatschappijen voelen de bui al hangen en er gaan dan ook sterke geruchten dat Cella Energy wordt tegengewerkt om de brandstof op de markt te brengen. Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...