Zijn we allemaal met elkaar verbonden?

kwantummechanicaCommuniceren planten door middel van telepathie? Uit recent onderzoek is gebleken dat planten met elkaar ‘praten’ door te reageren op microscopische geluidsgolven.

Wat betekent dit voor mensen? Dean Radin van het Institute of Noetic Sciences (IONS) meent dat kwantummechanica kan verklaren hoe telepathie werkt.

De kwantummechanica leert ons dat de aarde bestaat uit een zee van trillingen. Mensen en dieren reageren op verschillende frequenties. Zelfs bacteriën kunnen elkaar inseinen via trillingen.

Quorum sensing

In 2011 publiceerden Allan Widom en zijn collega’s van de Northeastern University in Boston een studie waaruit bleek dat eencellige bacteriën zoals E. coli mogelijk met elkaar communiceren door middel van radiogolven.

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat bacteriën kunnen communiceren door een speciale taal die quorum sensing wordt genoemd. Dit is een mechanisme waarbij meerdere bacteriën hun genexpressie kunnen afstemmen op de populatiedichtheid.

In 1973 publiceerde de Zuid-Afrikaanse bioloog Lyall Watson Supernature: A Natural History of the Supernatural, waarin hij aantoonde dat planten meelevend reageerden op het moment dat een garnaal in kokend water werd gegooid.   Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...