Volg je eigen weg…de Optimist

LauraBond1

LauraBond1Volg je eigen weg

Ziekte raakt de kern van wie je bent. Plotseling staat je hele leven op losse schroeven en worden toekomstplannen en dagelijkse gewoontes op zijn kop gezet. Als je in deze bedreigende situatie terechtkomt, kan het lonen om eens te kijken naar anderen die door ditzelfde lot werden getroffen.

De afgelopen twee jaar heb ik talloze mensen gesproken die genezen zijn van kanker. Veel van hen hebben het noodlot getart door af te zien van een conventionele behandeling. Ik heb ook meer dan zestig deskundigen uit de hele wereld ­geïnterviewd – van vooraanstaande oncologen tot energetisch genezers. En tot mijn verbazing kwam ik tot de ontdekking dat innerlijke kracht, vertrouwen in de behandeling en de bereidheid om ‘los te laten’ belangrijk zijn voor het genezingsproces, net als hoge doseringen vitamines, aanpassingen in je dieet en de allermodernste behandelingen.

Niet iedere kankerpatiënt zal een verband zien met de emotionele aspecten van kanker. Voor sommigen zullen bijvoorbeeld junkfood of beschadigde genen een grotere rol spelen. Maar kanker is een ziekte met vele factoren en een van de stappen die u kunt zetten op weg naar genezing, is zorgen voor uw emotionele gezondheid.

Wat zijn nu belangrijke factoren die ons helpen genezen? Hieronder vindt u zes ­eigenschappen die mensen die kanker hebben overwonnen, met elkaar gemeen hebben. U kunt deze ontwikkelen als het leven tegenzit – of als de ziekte toch een verhulde zegen blijkt te zijn. Want hoe u tegen de diagnose aankijkt, kan wel eens belangrijker zijn dan u dacht…   Lees meer

 

Dit vind je misschien ook leuk...