Worden de meeste ziekten veroorzaakt door het medische systeem? | Deel 2: Het Antibiotica Syndroom

(Health – Science – Spirit | door Walter Last | vertaling voor Earth Matters door Hansjelle Dijkstra) Candidiasis is niet de enige bijwerking van een behandeling met antibiotica. En antibiotica zijn niet de enige medicijnen die zulke problemen veroorzaken. Medicijnen die worden gebruikt in een chemotherapie, anti-inflammatoire steroïdale geneesmiddelen en andere langetermijn medicijntherapieën hebben de neiging om de natuurlijke darmbacteriën te onderdrukken. Dan nemen gist, parasieten en schadelijke bacteriën hun plaats in. Dit heet dysbiose. De meeste patiënten kregen zulke medicijnen in ziekenhuizen. Het resultaat kan zijn dat systemische Candida overgroei wordt ontwikkeld.

Onze natuurlijke darmflora, die vooral is gebaseerd op lactobacteriën, helpt niet alleen om voedsel te verteren en te absorberen. Deze beschermt ons ook tegen ingenomen schadelijke bacteriën, die anders tot voedselvergiftiging zouden kunnen leiden. Met een gezonde darmflora zijn er miljoenen salmonella bacteriën nodig om tot een infectie te komen. Maar om dysbiose te ontwikkelen volstaan enkele tientallen salmonella bacteriën al.
Bij chronische dysbiose raakt de darmwand ontstoken, wat leidt tot zweren, blindedarmontsteking, malabsorptie, en de ziekte van Crohn. Als het membraan van de darm wordt aangetast ontwikkelen we uiteenlopende allergieën, Arthritis, en auto-immuun ziekten. Naast Candida dringen dan ook andere pathogenen en parasieten de bloedsomloop en verschillende organen binnen.    Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...