Twintig fantastische feiten over Hennep!

hempHennep is voor meer dan 10.000 jaar geteeld als voedsel, medicijnen, en textiel. Ik heb een lijst samengesteld van de fantastische feiten over deze verbazingwekkende plant die we kennen als hennep!

1. De oorspronkelijke Levi Strauss jeans zijn gemaakt van hennepvezels.

2. De vezels van 1 hectare hennep (die in 100 dagen rijpt) is gelijk aan 4 hectare bomen (die tientallen jaren nodig hebben om volwassen te worden).

3. Het grootste deel van het vogelzaad in de VS verkocht bevat hennepzaad.

4. Hennep is de nummer 1 producent van biomassa op de planeet. Het produceert in ongeveer een periode van vier maanden tien ton per hectare. Het is een houtachtige plant met 77 procent cellulose (hout bevat 60 procent cellulose).

5. Alle producten die vervaardigd zijn van hennep zijn biologisch afbreekbaar.

6. Een overhemd van hennep koste in 1776 50 cent tot een dollar, een katoenen shirt koste 100 tot 200 dollar.

7. De eerste Bijbels waren gemaakt van hennep.

8. Vincent van Gogh’s schilderijen werden gemaakt op hennepdoek.

9. Hennep is een verbazingwekkend geneesmiddel voor de behandeling van aandoeningen en ziekten zoals Crohn, Tourette’s, Parkinson, depressie, bipolariteit, diabetes, kanker, astma, hart en vaatziekten en nog veel meer.

10. Hennepbrandstof stoot 80 procent minder koolstofdioxide uit dan fossiele brandstoffen, en bijna 100 procent minder zwaveldioxide.

11. Hennep bevat 35 procent voedingsvezel, het hoogste van alle meel granen (en is glutenvrij).

13. Hennepweefsel is UV bestendig en zal niet afbreken in zonlicht.

14. Hennep is de rijkste bron van meervoudig onverzadigde vetzuren. Met een gehalte van ongeveer 80 procent is het ook rijk aan essentiële aminozuren en GLA.

15. Een historische opmerking: “Zelfs in Engeland werd de hoog begeerde prijs van het volledige Britse staatsburgerschap door een decreet van de kroon geschonken aan buitenlanders die cannabis wilde telen, en boetes werden vaak geheven tegen aan degene die weigerden”. (The Emperor Wears No Clothes)

16. Alice In Wonderland is oorspronkelijk gedrukt op henneppapier.

17. De hardheid van de hennepplant en de voedingswaarde zouden de honger in de wereld kunnen uitroeien.

18. Biodiesel uitstoot heeft lagere PAK gehalten en nitriet PAK verbindingen (polycyclische aromatische koolwaterstoffen), waarvan is aangetoond dat ze mogelijk kanker veroorzaken.

19. Hennep is een niet-toxische alternatieve reiniger in vergelijking met huishoudelijke reinigingsmiddelen op chemische basis.

20. Van de miljoenen eetbare planten op de planeet aarde kan er geen andere vergeleken worden met de voedingswaarde van hennepzaad.

Door, Becca Wolford.

Dit vind je misschien ook leuk...